Goda maträtter
Hittade recepten på http://recept.nu
Frittata - italiensk spagettiomelett
För 4 personer
Du behöver:
1 liten zucchini
2 vitlöksklyftor
Olivolja
6 ägg
2-3 nävar kokt kall spaghetti
50-75 g parmesan
Salt och peppar
Skal av 1 ekologisk citron
Gör så här:
1.
Ta av ändarna på zucchinin och riv den på rivjärnets grova sida. Stek den rivna zucchinin med hackad vitlök i olivolja. Låt svalna lite.
2. Vispa äggen i en skål, blanda i stekt zucchini, kokt spaghetti och riven parmesan. Krydda med salt och peppar. Skrubba citronen väl och riv skalet. Blanda ner skalet i äggmassan.
3. Värm olivolja i en stekpanna, häll i smeten och stek den ena sidan. Lossa omeletten i kanten, vicka på pannan och se till att smeten rinner ner. När den är fast låter man den glida över på en tallrik och vänder på den så att andra sidan också steks guldgul.
4. När omeletten är färdig drar man pannan av plattan.
5. Låt den vila en stund innan den skärs upp i tårtbitar.
6. Servera med sallad och bröd.
Idag åt vi också gott.
Ugnsbakad lax på spenatbädd
Superenkel lax med grädde och parmesanost. Den sköter sig själv i ugnen och är klar inom en halvtimme.
Ingredienser
800 800 g färsk lax utan skinn och ben (gärna mittbiten)
200 200 g färsk bladspenat
150 150 g färsk parmesanost
3 dl vispgrädde
salt
peppar
1 1 tsk smör till formen
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort stjälkarna från spenaten och skölj, låt rinna av.
2. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den.
3. Skiva eller riv parmesanosten grovt. Salta och peppra laxen.
4. Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbiten ovanpå. Lägg osten på fisken och häll grädden runt om.
5. Ställ in formen i varm ugn och baka laxen i cirka 20 minuter. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar innan den tas ut.
Jag tog laxfille och fryst spenat, det gick bra det också.
jissus, var precis hos AnnaG o satt o dregglade och nu så blir jag ju riktigt hungrig när jag ser dessa smaskiga saker! Ser kanongott ut!
mmmmmmmm... det vattnas i munnen...
kram
Åhhh mums va gott det lät! In i receptsamlingen!
kram
Den där frittatan blir jag sugen på! Tack!
Thanks for your enjoyable site, many good times had ja!