ScrapAddicted mp april

Åh vilket härligt paket vi har fått jobba med denna gången, papper helt i min smak. Janes paket är precis lagom stora och väl matchade är dom också.

Fredrik hade varit och bowlat med jobbet och berättade om det för barnen. Felicia blev eld  och lågor. Fredrik hämtade tomma pet-flaskor att ha som käglor. Felicias goshund blev klotet.

image467
Utöver MP har jag använt:
Rub-ons:Li´l Davis
Brads: American Crafts
QK
Penna: Zig Writer

Denna dubbellayout är den andra från vår resa till Marseille i februari. Fredrik var helt knäckt över hur bilarna såg ut, alla bilarna hade repor, bucklor och trasiga lampor. Roade mig med att fota ett gäng bilar när vi gick på RUE de la Bibliotheque.

image468
Utöver MP har jag använt:
QK
Stämpel: Ki Memories
Penna: Zig Writer
Brads: Lasting ImpressionsOch här kommer 2 layouter för er som inte tror att jag kan göra enkel layouter. ;O)

På flygplatsen på vägen hem hittade inte Fredrik sitt pass. Pass måste man ha för att resa inom EU. Till slut hittde jag det i ett par jeans i bakfickan! Undrar vad det gjorde där? Ja, ja vi kunde då till slut checka in.

image469
Utöver MP har jag använt:
Band
QK
Brads: Lasting Impressions

Och en layout från vår resa till Gran Canaria för 2 år sedan.

image470
Utöver MP har jag använt:
QK
Rub-ons: MM
Pennor: Zig Writer
               American Crafts

Bloggutmaning på ScrapAddicted!

Ni har väl inte missat ScrapAddicteds bloggutmaning som jag håller i?!

Jag blir alltid så inspirerad när jag ser vissa annonser eller första uppslaget i en tidning.  Min annons är ingen annons utan första sidan i en mattidning som jag prenumererar på. Det blir en wow upplevelse varje gång jag bläddrar i tidningen eller i andra tidningar. Tidningar och annonser är ju skapade för att fånga dina ögon, dom är smakfullt uppbyggda för att fånga blicken.
Man kan inspireras olika av en annons, det kan vara färgerna i den, temat på den eller upplägget i den. För min del blir det oftast upplägget. 

Maila ditt alster till : utmaning.scrapaddicted@gmail.com senast 10 april.  
Tänk på att bilden ska vara i jpg och inte vara större än 400 x 400 pixlar. 

Det blir ett pris som vanligt men vi återkommer med vad det består av.   
Juryn består av Jane och DT-tjejerna. 

Scrappa lugnt och Lycka till!  Kramen Anna
Här är tidningssidan: 

86205-528


Här är min tolkning
image466

Material jag har använt:
Papper: Bazzill Corduroy ~ Brilliant White
                                             ~ Dark & Light Sky
               Bazzill Silver
               Chatterbox: Igloo ~ Snow Balls
                                               ~ Igloo Blossoms
                                               ~ Light Snowflakes
                                               ~ Blizzard Florals
Ink: Color Box ~ Chestnut Roan & Dark Brown
Stämpel: Front werks ~ Notepad
Punchisar: Creatime 2 storlekar, cirklar
Brads: Lasting Impressions ~ Silver
Penna: zig Writer ~ Chocolate
              Gelly Roll ~ Vit
QK: Paige Classic
        0598 ~ Hockey stick & puck
        0599 ~ Ice skate


Skapat för Pappersbiten, den första från Marseille

Eftersom alla foton försvann någonstans i datorn när jag skulle ladda upp dom i bloggen, så får jag helt enkelt börja scrappa mina foton från vår resa till Marseille i februari.

Den första layouten är om vår första måltid i staden. Trötta och hungriga checkade vi in på hotellet, vi hade varit uppe sedan 02.15. Jag bytte snabbt om till caprijeans och gympadojor.
Restaurangen vi valde blev vald av en enkel anledning, solen!! Vi åt god mat, vissa av oss och det dracks Rosévin innan vi gick vidare för att utforska staden.

84340-465
Material jag har använt:
Papper:
Bazzill mono Brun ~ Pinecone
               Bazzill Vit
               Basic Grey: Blush ~ Boyfriend & Tease
Ink: Color Box ~ Chestnut Roan, Alabaster & Dark Brown
Rub-ons: American Crafts ~ Jack & Jack JR vit
Stämplar: Ki Memories clear ~ To do list
                   MM magnetic ~ Evolution
                  Autumn Leaves ~ Swirls
Dekorationer: Knappar: Doodlebug ~Swimming Pool & Dress it up~ large Brown
                          Floss: Karen Foster ~ vit
                          Flat Chips: MM ~ Brites
QK: Metro Skinnimini
        Ginger 
        Blossom mini
        Vixen Classic

Ska byta ut det svartvita foto som är på vänster sidan. Skulle kolla en sak när jag laddade upp foton för framkallning, glömde ändra tillbaka till färgfoto.

Hittat skissen på nätet.

Teneriffa 070312

Imorse fick vi sovmorgon igen, det var jag som vaknade först och var kissnödig. Ludvig hade sovit bra i natt. Ludvig mår betydligt bättre idag, men vägra ta sin medicin. Jag och han kompromissade i morse och sa att han bara behövde ta 2,5 ml i stället för 5 ml av medicinen, det gick han med på.  Det märktes att det var första dagen för dom som kom igår, det var mycket folk i matsalen när vi kom, precis som när vi kom i tisdags förra veckan. Stod och hade lite roligt på balkongen för mig själv. Dom nya var ute och tog plaster, problemet var att dom skulle städa av klinket så igår hade badvakten ställt ihop alla solsängar. Folk dom plockade ut solsängarna och personalen plockade ihop dom igen, tror det var 3 familjer som gjorde tappra försök att ta bra platser.

Efter frukosten följde samma procedur som vanligt, borta tänderna och in smorning. Platserna där vi hade legat som senaste dagarna var redan upptagna, så vi fick ta några andra helt enkelt. Barnen dom badade och vi vuxna låg och läste. Vid 10.30 kom Ludvig upp för då frös han. I dag var det ingen speciellt aktivitet i miniland utan mer öppet hus. Ludvig lekte med Brio järnvägen och Felicia med små djuren. Vid 12 var det ansiktsmålning, Ludvig valde en tiger och Felicia en prinsessa.

 
Ringde till jobbet och berättade om Ludvig bronkit och sa att jag inte skulle komma på onsdag, fick ringa lönekontoret om mina semesterdagar, skulle skriva på något intyg när jag kom tillbaka sa hon på kontoret.

När dom var färdig målade åt vi lunch. Ludvig åt i vanlig ordning hamburgare och Felicia spagetti och köttbullar, Fredrik valde spagetti och köttfärssås och jag åt hamburgare. Efter maten fick dom varsin glass. Barnen hoppade i och badade igen efter en stund. Fredrik var i och lekte en stund med dom, det tyckte dom var kul, då var även två andra tjejer med och lekte.

     
Vid 14 tiden så kom det två från miniland och lekte med barnen i poolen, det var lika uppskattat idag. Framåt eftermiddagen fick vi skugga där vi låg så vi bytte plats. Jag var i och badade en stund. Vid 17 började vi plocka ihop våra saker. Jag och Felicia gick och köpte Lollo och Bernie CD som fanns att köpa, Felicia blev jätteglad.

När jag hade duschat började jag att packa, visserligen hade jag sagt att Fredrik skulle packa allt eftersom han envisades med att bara ha två väskor med på resan. Dom två väskorna var fulla till brädden när vi åkte hit ner, det innebar att man skulle på packa väldigt noggrant på vägen hem också. Hann packa ner det mesta innan vi gick och åt, vi försökte få bord på den finare av dom två restaurangerna,  men det var kört ikväll, så det blev en billig kväll.
 
Barnen gick och tittade på Björnarnas show och var på minidiscot innan vi gick upp. Dom hade inte hunnit äta någon glass innan showen så den fick dom nu. Borsta tänderna på barnen och bums i sängs. Fredrik packade det sista som gick och packa ikväll, sen blir det lite till imorgon.


Teneriffa 070311

Tyvärr fick jag rätt i frågan om sjukdom.  Ludvig har sovit som en kratta i natt, han har hostat jättemycket. Sovmorgon fick vi inte heller, Ludvig kom krypandes till Fredrik vid 07, och han bara hostade lilla pluttasen. Äta frukost skulle han inte göra, till slut fick Fredrik med honom. Han åt en mini croissant drack ett glas med äppeljuice, med andra ord en äkta fransk frukost! Kom på när vi satt där att han hade ju fått något sugrör med några kulor i på sin Kalle Anka tidning, sprang upp efter det, så han drack ett glas mjölk också med ett sugrör som hade jordgubbsmak.

När vi kom upp tyckte jag hans andhämtning lät väldigt ansträngd.  Jag beslöt att vi skulle ta oss till ett sjukhus med honom, jag har varit och inhalerat med honom en gång som 1 åring. Vi gick till Help desk för att få hjälp, turligt nog befann sig en läkare på hotellet. När jag och Ludvig kom tillbaka till rummet var han redan där, han kunde tala lite svenska. Han sa att han hade bronkit, hosta och feber. Det hela kostade oss 90 euro, som hittat!! Han skrev ut antibiotika, hostmedicin och feber nedsättande, fick en karta till apoteket jagskulle gå till. När det hela var klart tog jag med Ludvig ner till poolen där Fredrik och Felicia var. Fick Ludvig att stanna kvar när jag gick för att köpa hans medicin. Trodde att apoteket låg vid köpcentrat där jag och Ludvig hade varit, men det var stängt. Tog mig en närmre titt på kartan och hade inte varit så fel, skulle svängt höger i stället för vänster.  Medicinen var riktigt billig, bara 9 euro.

Kom tillbaka till hotellet, postade vykorten som äntligen var färdig skrivna. Frågade en av tjejerna om det stod något om sol och inte vistas i den med antibiotikan, tack och lov så gjorde det inte det. Det var en gammal dam som hade problem med lös mage, hon hade fått någon medicin som inte hjälpte, sprang och hämtade våra tabletter mot lös mage, hon sa jag var en ängel. Fredrik fick i honom medicinen utan större problem, det nästan för lätt till och med. Han ville bada och det fick han, efter en stund så fös han. Felicia gick också upp, hon för att leka i miniland, dit gick också Ludvig.

 
När vi skulle äta lunch valde Ludvig som obligatoriska hamburgare, han tog väl en tre tuggor en satte han sig för att sova! Felicia åt fisk med spagetti, Fredrik tog Chili con carne och jag tog en Wrap med kyckling och bacon. När Fredrik hade ätit upp gick han upp med Ludvig till rummet, då var klockan 13.30. Vid 15.30 så gick jag upp, Ludvig låg och sov, han hade varit upp några gånger och druckit och kissat. Fredrik hade tagit med hans hamburgare upp på rummet i hopp om att han skulle äta den, det gjorde han givetvis inte. Rätt som det var sa Ludvig ? Hej då! Och så gick han i väg, han skulle ner till poolen sa han. Jag gick efter, jo då han hade kommit rätt. Han gick till miniland och lekte en sväng, sen badade han en lite stund.

Vid 17 gick vi upp för att duscha av oss och byta till kläder för att äta vid 18. Vi stannade kvar på hotellet och åt. Ludvig beställde hamburgare (som vanligt), han beställde en ny för han ville ha en varm. Han hade dock tagit med sig sin burgare som Fredrik hade sparat från lunchen. Felicia valde fisk och ris. Jag och Fredrik åt Cesarsallad till förrätt och Lax till huvudrätt.  Kl 19 var det fågel show. Dom hade inte så många fåglar, men barnen tyckte det var spännande i alla fall. Felicia var framme på scenen och skulle få ett litet djur upp i knäet var det tänkt. Problemet var att det var så ivrigt att det rev Felicia på benen, men Felicia var modig och satt kvar. Efteråt fick dom som ville låta sig fotograferas med en örn och en uggla, det kostade 10 euro så det sket vi i.

När vi äntligen lyckades få barnen med oss så gick vi upp till rummet. Eftersom Ludvig hade sovit en bra stund på eftermiddagen fick dom sitt lördagsgodis en söndag i stället, det var uppskattat. Felicia somnade snabbt, Ludvig där emot låg och hostade både länge och väl innan han somnade.


Teneriffa 070310

Det tar sig, i morse fick vi en halvtimmes sovmorgon!! Att barnen sover längre på morgonen märks vid frukosten också, det är inte lika många barnfamiljer när vi kommer som der var första frukosten.

Vädret idag var mulet på morgonen, nästan lite skönt faktiskt. Jag och Fredrik bestämde oss för att åka till Jungle Park nu när vädret ändå var kasst. Bussen gick precis utanför hotellet och tog ca 40 min uppför en massa smala vägar. Bussen var en dubbeldäckare med öppet där uppe, naturligtvis skulle vi sitta där uppe tyckte barnen. Ett annat par med barn var också med från vårt hotell, Felicia har lärt känna deras kille som också heter Ludvig.

Det enda som var roligt på denna park var Fågelshowen, vilka fåglar och vad dresserade de var. Sist i showen lät de fyra papegojor flyga iväg, när de ville ha hem dom igen visslade en av djurskötarna på dom och så kom dom tillbaka. Det var en som flög till scenen de andra tre flög omkring arenan där uppträdandet hade varit.  Sen var det Jungle Raid, det var en uppbyggd bana med hängbroar, reptunnlar att krypa, stänger att åka ner för mm. Felicia tycker det var jättekul och Ludvig tyckte det var lite läskigt, han var lite i kortaste laget.
         
Vi tog första bussen vid 14 som gick hem till hotellet igen, då hade vi vuxna fått nog, barnen de ville hem och bada.

Det var bara upp på hotellrummet och byta om till badkläder. Fredrik gick i förväg med barnen och jag plockade undan efter oss. Städerskan höll på att städar vårt rum när vi kom upp. Precis när jag kom ner som kom en av ledarna från miniland, han skulle leka i barnpoolen! Jag lovar att det var uppskattat av barnen. Felicia var med hela tiden, men Ludvig han gav upp ganska så snart. Han gick till sin älskade babypool, det är där han har hållit till mest under vår vistelse här.   
Ludvig visade mig när han hoppade ner i poolen, jag blev så paff, han doppade hela sig, det har han inte gjort innan. Vi var nere och badade fram till kl 17. Då blev de ett himla liv på barnen, ingen av dom ville gå upp. Ludvig var lätt att locka upp med att få bada i badkaret, Felicia var lite mer svårflörtad.

Vi hade beställt bort på restaurangen Fino, vi tänkte att det kanske var bäst eftersom det är lördag och allt. Ludvig hade gått och pratat om hamburgare hela dagen, han hade velat äta det till frukost i morse, så hamburgare fick det bli. Felicia valde pizza, det åt vi i djurarken, men hon ville ha det. Dom hann precis äta klart sin mat innan showen började, eller ingen av dom åt upp. Jag misstänker att båda är på väg att bli sjuka, båda hostar på nätterna och på morgonen. Tror till och med att båda har lite små feber.

Ikväll var det mini stars som uppträdde, det hade varit det på miniland idag att man fick välja vem man skulle lika och uppträda som. Efter det hade Lollo minidisco med barnen och så var det fotografering. Idag kom Ludvig inte först! Han hade en mamma bredvid sig som höll i styr på honom nämligen!

   
Dom fick varsin drink även ikväll, dom fick till och med chips till, vilken fest! När drinkarna var upp druckna gick vi hem för att natta två barn. Ludvig tog tid på sig innan han somnade, Felicia somnade ganska så bums med detsamma. Felicia hade sovit på vägen hem från djurparken så hon borde inte ha somnat så fort, det förstärker min teori om att hon inte mår så bra just nu. Sen hoppas jag på att Ludvig inte kissar på sig i natt, det gjorde han igår kväll. När jag skulle släcka min lampa gick jag för att titta till dom och såg att Ludvig hade kissat, konstigt att han inte hade vaknat. Dom få gånger han har gjort det hemma har vaknat precis efteråt, nu sov han som en stock när vi bytte pyjamas och la badlakan i sängen.


Teneriffa 070309

Idag fick vi 15 min sovmorgon! Det behövde jag minsann, jag satt och kolla på nätet till kl 23. I vanliga fall har vi släckt lamporna vid 22, så tidigt brukar vi inte gå och lägga oss hemma. Det var Ludvig som kom smygandes till oss med Harry Hare och sin kudde, han somnade ju inte om precis. Till slut kom Felicia tassandes hon också. Då gick jag upp först som vanligt med barnen. Jag och Felicia gick i förväg för Ludvig skulle krångla med valet av sina shorts, och krångla det fortsatte han att göra resten av dagen till och från.  Frukost åt han helt ok, sen var det vara skit med att få i honom något att äta.

Fredrik ner i förväg till poolen med barnen och jag gjorde mig klar för en dag vid poolen. Jag började med att anmäla barnen till miniland och så frågade jag om det var ok att vara utanför hotellets område när barnen var på miniland, det var det!  Tiden fram till kl 11 gick snabbt, vi kom ner en halvtimme senare till poolen i dag. Fredrik och Ludvig var och köpte en haj så Ludvig skulle ha något att leka med i poolen. 
 
Ludvig visade mig vilka rörelser tjejen gjorde som ledde vattengympan, kul att se Ludvig tolknig av det hela. När barnen var avlämnade så begav sig jag och Fredrik ut på stan, till en gata med lite roliga affärer som vi hade blivit anvisade i av en tjej i Help desk. Tiden går fort när man har trevligt, innan vi visste ordet av var det dags att bege sig hemåt till hotellet igen.

När jag hade hämtat ut barnen gick vi för att äta lite lunch. Jag valde en club sandwich, Fredrik en sallad med kyckling och bacon, Felicia valde hamburgare och Ludvig valde köttbullar och spagetti.  Ludvig åt inte många tuggor förens han talade om att han minsann hade ätit klart! Han skulle till poolen och leka med sin haj! Inte en chans sa mamman då!!

Vi hade lovat barnen att om dom åt upp sin mat så skulle dom få glass till efterrätt idag. Ludvig sa att han inte ville ha någon glass! Felicia åt upp sin mat och fick hämta en glass med Fredrik. Själv gick jag upp med Luvig på rummet

Han var inte så glad precis att behöva gå upp på rummet, men det sket jag högaktnings fullt i! Vi hade försökt med allt nere vid maten, pappa skulle mata, sitta i pappas knä, bara äta 5 skedar mm. Nä hä det gick något av alla förslag! Jag försökte när vi gick upp till rummet, sa att vi skulle köpa en macka i mini-market, nä hä.  Jag fixade i ordning hans säng i hopp om att han kanske skulle sova en liten sväng, nää han försökte ta en frukt från fruktskålen, han lekte med Felicias hörlurar från flygplanet, han lekte med badbollen mm. Själv satt jag på balkongen och höll på att smälta bort i värmen, shit vad varmt där var! Till slut gick jag in och satte mig och läste i sängen, då säger Ludvig att vi skulle gå ner och köpa en macka. Sagt och gjort, ner i affären fick ta på en dubbelmacka och lite att dricka.  Pålägget ville han inte ha, så det slängde vi. Sen var han inte så intresserad av smörgåsen heller, till slut var mackan slut och han hoppade i poolen med sin haj!

Fredrik och Felicia badade i den stora bassängen på den djupa delen, jag och Ludvig höll också till i den stora bassängen fast i den grunda delen.  Vid 16.15 gick Felicia upp för att gå till miniland och rita. Ludvig fortsatte att bada med sin haj. Fredrik gick upp till rummet vid 16.30, han skulle sitta på balkongen och dricka en öl. Strax efter 17 gick jag och barnen upp, tack och lov hade Fredrik tag med sig det mesta upp, den där hajen var inte lätt att få med sig upp.

Felicia ville inte bada och inte duscha, hon bytte om med detsamma och så satte och sig och tittade på Bompa. Ludvig han badade och gjorde maskar med Felicias balsam. Till slut var alla klara utom Ludvig, han skulle ha mysbyxorna på sig och det fick han inte. Till slut fick Fredrik på honom ett par shorts. Vi gick till restaurangen vi var på i onsdags. Ludvig skulle inget ha meddelade han, Felicia skulle ha fiskpinnar, Fredrik beställde oxfilé Roquefort och jag beställde oxfilé Bearnaise. Ludvig kurade ihop sig och somnade i sin stol!!
 
Felicia åt upp sin mat så ikväll fick hon beställa en Kalle Anka glass. När hon hade ätit upp gick jag tillbaka med en sovande Ludvig i famnen och en skuttande Felicia bredvid.

När vi kom hem hade precis barnshowen börjat, då vaknade Ludvig till liv! Barnen tittade på showen och hade det kul, efteråt fick dom som ville låta sig fotograferas tillsammans med Isidor, BumBum, Tvättid och farbror Grupp. På något konstigt sätt så hamnade Ludvig först i kön!
     
När dom var fotade fick dom varsin drink i baren. Ludvig drack en Lollo drink och Felicia en Bernie. När dom var upp druckna var det minidisco. Felicia och Ludvig satt på varsin pall framför scenen och tittade. I slutet av förställningen kom Bernie in, när showen var slut fick dom som ville låta sig fotograferas ihop med Bernie. Gissa vem som stod först i kön?! Jo Ludvig igen, han hade än en gång trängt sig i kön!! Efter det var det sängdags för två trötta barn.

Jag vet inte vad det är för temperatur Kattis, allt jag kan säga är att det är jäkligt varmt, svetten den rinner om en mitt på dagen.


Teneriffa 070308

Barnen vaknade vid ungefär samma tid som igår morse, det vill säga runt 07.15. Och som vanligt var det jag som gick upp först av mig och Fredrik. Jag och barnen gick ner först. Vi hittade även kassler och mortadella korv (eller vad det nu heter) och leverpastej och det var nog något mer men det kommer jag inte ihåg just nu. Idag var det Ludvig som åt bra till frukost, Felicia petade mest.

Efter frukost följde nästa morgonrutin, borta tänderna och att bli insmorda. Fredrik och barnen gick ner till poolen i förväg, jag plockade undan och klädde på mig. Idag hade vi fått plaster som var i solen när jag kom ner. Med andra ord, bara att sätta igång att steka sig.

Jag började skriva lite vykort, det är verkligen trist att skriva vykort!! Felicia ville vara med på skattjakten som var på miniland, men inte Ludvig.  När det var dags att gå dit så hade Ludvig ångrat sig och följde med ändå. När jag hade lämnat in barnen låg vi och läste, jag håller på att läsa Diana Gabaldons Snö och aska, den är bara över 1200 sidor lång. Skit vad varm det har varit, svetten bara rann när jag låg och läste. Badkrukan Anna Stenman hoppade friviligt i poolen för att svalka sig. Vi såg barnen några gånger under dom två timmarna dom var borta. Dom var på skattjakt runt om på hotellet. När jag låg i poolen kom hela gänget förbi med en pirat i spetsen, dom flesta barnen hade en piratskarfs på sig och hade målat en lapp för ögat, Ludvig hade till och med mustasch .

   
När barnen hade hämtat ut sin skatt= godis gick vi och åt lunch. Mattrenden från imorse höll i sig, Ludvig åt upp all sin hamburgare medans Felicia petade i sin mat som var spagetti och schnitzel. Jag och Fredrik åt varsin pizza. Efter maten var det bada som gällde. Ludvig hittade en lite kille som hade simpuffar med Blixten McQueen på, dom var han avundsjuk på. Mamman till killen berättade att dom var köpta i närheten. Jag och Ludvig gick iväg på en lite utflykt med ett enda uppdrag, att hitta ett par armpuffar med Blixten McQueen på. Vi började på SPAR, där fanns min inte med bilen på, där emot hittade vi små drickor som vi köpte. Vi fortsatte att leta i lite affärer utan resultat, men så till slut så hittade vi en affär med armpuffar med Blixten McQueen på!!! Lyckan var total hos Ludvig.

Vi hade gått iväg vid 16 och kom tillbaka vid 16.45. Givetvis ville Ludvig hoppa i poolen med detsamma. Fredrik tyckte han skulle vänta tills i morgon, det tyckte inte Ludvig. Vi stannade kvar en 20 min efter det att Fredrik och Felicia hade gått upp.  Har bränt mig lite på bröstet dag, det vet i sjutton gubba om det kommer vara brunt imorgon, näsan är röd och också som ett stopljuse!

Vi gjorde oss i ordning för att gå ner och äta i restaurangen, barnen ville så gänga titta på Björnshowen.  Barnen hann precis äta upp innan showen började. Ikväll valde Ludvig pizza och Felicia valde korv med bröd. Mat trenden höll fortfarande i sig. Jag och Fredrik åt en väldigt god förrätt som hette något, till huvudrätt valde jag laxburgare, den var sådär god lite väl salt. Sen kostade vi på oss efterrätt också! Jag valde fruktsallad gjord på färska frukter och sorbet, den var gjord på grädde så nu blir väl min mage go!

    
När vi hade betalt gick jag upp med barnen och Fredrik gick för att ordna med lite internet uppkoppling. Vi har ju med min dator för att kunna föra över bilder varje kväll, så varför inte ha lite internet när vi ändå har datorn med oss. Barnen somnade snabbt som alla kvällar vi har varit här.


Teneriffa 070307

Vakande några gånger i natt och var toa nödig, eftersom man bara kan ha fullt ljus på toa valde jag att kissa i mörker. En av gångerna kom Fredrik också upp, han tände på toa, vilken ljus chock!!

Väcktes av att två små barn som tisslade och tasslade, då var klockan 07.15, som var och gläntade på gardinerna några gånger. Jag låssades som om jag sov tills Felicia kom för att fråga om det var morgon. Ludvig kröp upp i vår säng för att sova lite, vilket han gjorde i ca 2 min. 7.30 gick jag upp med barnen, då var i alla fall jag sugen på frukost. Fick efter mycket och men på Ludvig lite kläder, han skulle ha sina döskalle shorts och sin t-shirt med en krabba på!! Mamma Anna tyckte att det skulle bli lite väl kallt att äta frukost i det, man äter nämligen den ute. Frukosten var väl helt ok, saknade lite grovt bröd, det enda grova bröd som fanns var mega grovt. Det fanns stekt bacon, stekta ägg, stekta mini korvar och stekta tomater, det var det varma. På den kalla sidan fanns det dansk röd salami, två sorters ostar, gurka, tomat och paprika. Sen var det olika yoghurt smaker, en med kokos! Alla sockriga flingor som finns, typ 3.  Felicia åt bra till frukost, Ludvig si så där.
 
När vi hade ätit klart gick vi upp och borstade tänderna och smorde in oss. Fredrik och barnen gick i förväg, jag plockade i ordning i kaoset som hade blivit av av- och påklädningen.

Fredrik hade tagit fyra plaster till oss. Det var inte så mycket sol än någonstans runt poolen, eller i alla fall inte i närheten av barnpoolerna. Ludvig badade i den lilla och Felicia i den mellan stora bassängen.

Vi frågade om barnen vill gå till Miniland på aktivitet, och det ville dom gärna. Jag hade tänkt att vara med på vattengympan, men det var liksom fullt så jag hamnade på den djupa delen av bassängen, där jag inte bottnade.  Jag lämnande av dom vid 11. Jag och Fredrik lade oss för att sola helt utan tjatande barn, vi låg och läste båda två. Strax innan 13 gick jag upp med första omgången kläder och handdukar mm, och så bytte jag om. När jag var på väg mötte jag alla barnen, då var dom ute på ett hemligt uppdrag.  När jag kom ner gick Fredrik upp. Jag hämtade barnen kl 13 på miniland. Vi åt i restaurangen, Felicia åt sin sedvanliga fisk och till detta valde hon spagetti. Ludvig valde hamburgare, de gjorde även mamman , pappan åt Pasta Bolgonese. 

Efter maten gick ut på stan, eller ner mot havet. Fredrik hade varit och rekat lite igår kväll när barnen sov. När vi kom fram ville dom genast bada!! Sen ville dom hoppa i en bamsehoppgunga som hette Superbounce. Fredrik den token hoppade han också. Ludvig hoppade väl inte så mycket, han fjösade iväg lite. Felicia slog bakåt volter, det gjorde även Fredrik.
    
Efter det så gick ner till havet, det dröjde inte länge förrän Felicia kom springandes naken för att bada. Hon bara sprang rakt ut, precis då kom det en jättevåg som slog omkull henne, det kom upp en spottande och fräsande Felicia ur vattnet. Hon konstaterade att det var saltvatten som hon badade i. Ludvig följde snabbt Felicias exempel och tag av sig sina kläder, men han var mycket fegare och höll sig i vattenbrynet i stället.
 
Till slut fick vi upp dom från vattnet och på med kläderna, Felicias trosor var blöta efter första kontakten med vattnet. Vi gick strandpromenaden en bit fram, vi gick i ganska många affärer och bara tittade. Vi gick förbi en spelhall, där spelade vi shouffleball.  I en affär köpte vi snorkel och cyklop och varsin bandarna. Vi stannade i en av alla små restauranger och lät barnen drick varsin milkshake, det tyckte dom om.


Väl hemma på hotellet igen (vid 16 tiden) badade barnen, båda hade sina snorklar och cyklop på sig. Felicia hade fattat galoppen med snorklen, Ludvig sjöng eller något i sin. Vid 18 hade mamman fått nog, då hade till och med hon badat i en halvtimme. Det tråkiga med em var att det blåste så förgjordast.  Vi gick för att göra oss i ordning för att gå ut och äta. Fredrik och barnen badade lite i det lilla badkaret som finns, själv plockade jag undan kläder och väskor som låg huller om buller.

Vi gick till en restaurang som ligger vägg i vägg med vårt hotell, med andra ord inte så långt att gå. Barnen valde chicken naggets och fick pommes till. Jag valde kycklingfilé Provencale med vitlöks potatis, Fredrik valde oxfilé med kanariska potatis, maten vad god. Barnen var trötta så dom åt inte så mycket, Ludvig somnade mitt i maten. Han fick sitta i mitt knä och sova, Felicia kröp upp i Fredriks knä och sov. Tack och lov så var det nära hem, dom börjat bli tunga nu barnen.

 
Vi gjorde inga försök att borta några tänder när vi kom hem, utan vi fick av dom sina kläder och på med pyjamasarna.  Förde över bilderna från kameran 190 bilder var tagna, säkert ett 10 tal är bara att kasta. När jag höll på att ta kort i morse på barnen när dom badade fick kameran spuck, den visade error  001, inte tusan vet jag vad det är för fel!! Provade att stänga av och stätta på igen, inget resultat, jag tog ut batteriet samma resultat. Det enda som hände var att jag nu kunde ta kort med dom blev över exponerade. Gav kameran till Fredrik, han gjorde det som jag gjorde plus att han lossnade på objektivet, och se nu funkade den igen!  Måste ta med mig den till Scandinavian Photo en dag, för så här kan vi inte hålla på min kamera och jag.

Att summera denna dagen är lätt. Vi har haft det toppen!


Teneriffa 070306

Trodde inte det var sant när klockan dånade igång 02.15! image401
Jag och Fredrik låg och tittade på varandra innan vi steg upp.  Fredrik tvättade av sig och jag petade in linserna innan vi väckte baren. Fredrik filmade när vi väckte dom. Vi fick en föraning om hur Felicia kommer bli i höst när hon börjar skolan, maken till svårväckt unge! :O) Vi ruskade på henne, pussade på henne, pratade med henne hon bara mumlade och vände sig om. Ludvig där emot for upp som en raket ur sin säng, fick även fart på sin kära syster. Vi hjälpte på dom med kläderna. Innan vi åkte tömde vi kylskåpet på fil och mjölk mm. Jag gick över med brödet vi hade framme till Anna och Håkan.

Klockan 03.00 började vår färd vi Landvetter. Fredrik körde i gällande hastighet heeela vägen ner, vi var framme strax efter 04.30. Barnen hade sovit en stund i bilen, dom är ju inte direkt vana vid att bli väckta mitt i natten. Det tog sin lilla stund att ta sig från parkeringen till utrikesterminalen för Ludvig, det är inte lätt att vara liten alla gånger. Incheckningen pågick för fullt, det var en lagom lång kö. Min väska fick en speciell märkning, det var tung!!! Vi har packat allas kläder i två väskor, det ska bli intressant när vi ska packa ner allt igen. Säkerhetskontrollen var inga problem för alla utom Fredrik, han fick till och med klä av sig sina skor. Väl igenom hittade vi inte datorn först!!! Panik!! Det var en som hade trott att det var deras och flyttat med sig min dator, pust! Vi köpte oss lite frukost, det var en halvtimme till dom ville att vi skulle vara vid gaten. Det var väl mest jag och Fredrik som åt med god aptit, Felicia åt en halv fralla och drack en drick yoghurt, Ludvig var inte så intresserad av att äta. Det han ville var att flyga flygplan.

Dom var smarta nog att släppa på folket i omgångar, vi kom med i andra släppet. Jag satte mig med barnen, mellan dom. Nu kom nästa tillfälle att tjöta, när skulle vi börja flyga!?!?! Båda tyckte det var spännande när vi lyfte. Nu trodde jag och Fredrik i vår enfald att vi skulle få frukost. Döm om vår förvåning när barnen serverades korv med potatismos!! Jag fick kyckling pikant, tror jag åt det för 2 år sedan också. Fredrik fick någon rotsaksgratäng, hans efterrätt kände jag också igen.

Resan gick bra, Ludvig var på toaletten 4-5 gånger under hela resan, det var ett evigt springande för Fredrik. Dom visade 2 filmer under resan Bilar och en Steve Martin film. Till slut kurade Ludvig ihop sig som en boll på sitt säte och somnade, Felicia somnade strax efter. 
 
Allt var bra utom landningen. Felicia fick jätteont i sina öron och i huvudet, själv blev jag åksjuk för det var en aningens gropigt den sista biten inför landningen.  Jag skulle filmat landningen, men det sket jag i, jag koncentrerade mig på att inte börja spy!

Nu kom vi till en ny väntan. Väntan på bagaget!  Det tog lååång tid innan våra väskor kom, fast vi var ju inte ensamma om att vänta. Till slut så kom min gamla resväska på bandet och sen kom det en gör sketa snygg Roxy väska.  När vi gick mot utgången träffade vi Sanna och Egon som väntade på att få flyga hem med samma plan som vi kom med.


Nu kom nästa långa väntan, bussen som skulle ta oss till hotellet!! Det var blåsigt att vänta på bussen, jäkla vad det blåste.  När reseledarna hade gett upp så kom den till slut. Av oss var det Felicia som såg den först. Tack och lov var det bara 20 min bussresa för vår del.

Nu kom vi till den sista långa väntan för dagen, väntan på vårt rum!! Barnen blev helt knäckta när vi sa att dom skulle få vänta på att få bada. Dom ville ju bada NU! Det var inte färdig städat när vi kom! Dom var så schysta att man fick en sandwich och en drick medans man väntade på att det skulle bli klar. Vi gick ner till restaurangen, den låg precis vid poolområdet. Alla rummen ligger runt poolområdet, så det var som en bunker. Helt ok tyckte vi.
 
Vi tänkte äta lunch nu när vi ändå var där, så sa servitören att vi skulle beställa mat till barnen och ta mackorna själva. Det var en svensk servitör.

 Felicia valde fisk och pommes fritt och Ludvig valde hamburgare. När vi hade ätit klart så gick vi för att få våra rumsnycklar. Jisses vilken labyrint det var för att förflytta sig från receptionen till vårt rum!

Ludvig var snabb som ögat med att klä av sig kläderna, nu skulle det badas! Till slut kom vi iväg till poolen för att bada var nog klockan 14.30. Felicia hon skuttade ner i stora bassängen direkt med armpuffarna på, Ludvig var inte långt efter. Till och med badkrukan Anna tog sig ett dopp! Det värsta var att jag frös så in i bänken, till och med under vattnat. Jag vari en stund med Felicia i den djupa bassängen, sen gick jag upp. Det badades hela tiden till vi gick upp, det var en liten glass paus bara. Vi gick upp vid 16.45. Fredrik och barnen spelade lite biljard innan dom gick upp. Jag packade upp allas kläder medans jag väntade.  Jag tycket att barnen behövde komma i säng i vettig tid, de är inte vana vid att gå upp mitt i natten.

När vi kom ner till restaurangen var det typ bara vi som var där, medans vi satt där och åt blev det fullt! Felicia mumsade i sig sin mat fort, Ludvig konstrade, han var trött. Felicia fick en glass efter maten. Jag åt grillad laxfile och Fedrik åt souvlaki.

Det var inga problem med att få dom att borta tänderna. Felicia somnade snabbt, Ludvig skulle springa på toa några gånger innan han somnade.
 


Teneriffa here I come!!

Inatt ska jag gå upp kl 02.15 för att sätta mig i bilen senast 03.30!!

Vår flyg går 06.30 mot Teneriffa. Och har man 2 timmars resväg så blir det till att gå upp så tidigt om man ska komma i tid till incheckningen.

Var faktiskt på gång att lägga in foton från Mareille när jag klantade till det och slängde dom. När jag skulle återställa från papperskorgen vet jag inte vad dom tog vägen.

Pöss och kramen från mig!

ScrapliftCup 2007 Papir Gleder omgång 2

Upptäckte att jag har visst inte lagt in layouten jag gjort för omgång 2.

Valde att lifta Kjersti Bakken

84340-399

Min lift blev så här:
Det är från vårt nyårsfirande.
84340-400
Material jag har använt är:
Papper: Bazzill Criss Cross ~ Lily White, Beetle Black.
Bazzill Trio ~ Saguaro
Bazzill Bling ~ Bling
Repeteco ~ Linha Festa ~ Faixas & Palavras
Chipboard: Fancy Pants
Akryl: Li´l Davis: Metallic shades ~ Black
Ink: Fluid chalk ~ Charcoal
Pigment Brush ~ Silver
Floss: Karen Foster ~ Black
QK: Abigail Classic
KS-0639 stars
RS-0617 star
RS-0456 Notes
Penna: Pilot pastel ~ Vit

ScrapliftCup 2007 Papir Gleder omgång 3

Jag jobbar på med mina scraplifter på Papir Gleders forum.

Denna gången valde jag en layout av Lene Solhaug att lifta.

84340-398

Min lift blev så här.
Har scrappat Felicias terminsavslutning i kyrkan, hon går i en 5-års grupp där.
84340-397

Material jag har använt:
Papper: Bazzill Criss Cross trio Lily White ~ Lily White
Basic Grey: Pheobe ~ Angel Island
~ The Presidio
~Japanese Tea garden
~Sausalito
~ Soma
Bazzill mini Scalloped ~Rose
Akryl: MM ~ Spotlight
Ink: Color Box ~ Chestnut Roan & Dark Brown
QK: Abigail grand
Vixen Classic
REV-0024 & -0026 Flourish
Stämplar: Autumn Leaves ~ Flourshes v. 2
Pennor:Zig Millenium 005 ~ Black
Zig Writer ~ Chocolate

Layouten är gjord för ScrapAddicted

Felåt!!

Jag har ju glömt att tacka för 3 helt underbara kort som jag fick i samband med min födelsedag. Dom är inte slängda eller bort glömda!!

Jag har tittat många gånger på dom ska ni veta.

Detta fina har
Lina gjort!!
84340-396

Det här läckra kortet kommer från Åsa!
84340-395

Och det här har gulliga Anna gjort! Anna är sååå duktig på att göra kort. Nu får bebis snart komma så vi får njuta av dina layoter och kort igen. :O))
84340-394

TACK än en gång för dom fina korten, jag är såååå glad för dom ska ni veta.