Vinprovning inför nyår

Precis som förra året har herrarna en liten vinprovning inför nyår. Fredrik köper 2 vita viner och 3 röda viner som ska avsmakas av herrarna. Mitt bidrag är att fota. :O)

Till vinerna äter de ost, skinka, salami och kex.  Det är riktigt roligt att sitta och lyssna på deras snack kring vinerna.

                 

        

God Jul!

Jag vill tacka alla er som är inne och kikar i min blogg. Och till alla er som skriver en liten kommentar om det jag visar eller skriver om.

Idag har barnen dekorerat det årliga pepparkakshuset, lite sen men dom var nöja ändå. De som fick flytta in var figurer från barnens legokalendrar.
image741

God Jul på er alla!

Kort till jobbet

På mitt jobb har vi en lista Vem gör vad? där alla ska ta en del typ utsmyckning av p-rummet, mobbningsteamet, elevrådet mm. Mitt bidrag till listan är blomsterkassan, och min roll i den är att göra kort när någon fyller år, gifter sig, får barn, slutar mm.

Här kommer först ett kort till en som fyllde 50 år för någon vecka sedan.
image738
Stämpeln kommer från
Erikas stämplar.

Det andra kortet är till vår kanslist. Tyckte hon behövde lite glamour i sitt liv. Hon sitter och kämpar med en hoper fakturor den stackaren.
image739
Stämpeln kommer från Magnolia. Inspiration till kortet kommer från Tussan.

Heidi Grace Paradise Point hos ScrapAddicted

Fick hem dessa mustiga papper från Heidi Grace. Visste direkt vad jag skulle göra med dom, så det vara bara till att sätta igång att fota här hemma.

image733
Skissen till denna hittade jag i Becky Higgins nya skiss bok.

image734
Det blev även en vinterlayout, eller Ludvig på skridskorskolan som han går på lördagarna.
Skissen till denna kommer från
Helene.

Fick ihop 2 kort också! Jag är dne som gör kort till de som fyller år, slutar, gifter sig mm på jobbet. Och nu så är det skolavslutning på torsdag och våra rektorer ska få en julblomma.
image736
Inspiration till detta korte hittade jag hos Agneta.

image737
Inspirationen till detta hittade jag hos Tussan.

Ni finner allt material utom bandet och stämplarna hos Jane på ScrapAddicted. Stämplarna kommer från Magnolia.

Resten av julkorten

Här kommer resten av julkorten.

Här har jag inspirerats av
Petra, Linda Muhr och från Pysselmyrans blogg.

image729
Stämpel Magnolia

image730
Stämpel Pysselmyran

image731
Stämplar Pysselmyran

image732
Stämpel Magnolia

Vattkoppor

Har ju glömt att skriva att i söndags så kom vattkopporna till Felicia.

Den stackaren har mer än dubbel så många koppor som Ludvig, plus att hon har några i munnen.

Fortfarande har hon koppor som inte har torkat ut. Kliat mycket har det också gjort, hon har legat när hon sover och rivit sig i huvdet.
Dock har hon klarat sig från infekterade koppor och små är de också. Hon har väldigt få i ansiktet och dom hon har är runt munnen,
image727

image728

Önskelista

Det är så mysigt nu när Felicia kan skriva av det jag skriver till sin egna önskelista,
Vi satte oss en eftermiddag med alla leksakskatalogerna som kommit och så pekade hon och jag skrev på ett papper och hon skrev av. :O)

image726
Matreial jag har använt:
Papper: Bazzill Pomegranatte trio ~ Pomegranate
               Basic Grey: Figgy Pudding ~ Toyland, båda sidor
Ink: Clearsnap ~ Dark brown
Dek: Rub-ons: Doddlebug ~ Sew easy vita
         Jump rings: MM ~ Ovala antik
         Chipboard: MM~ Gameboard shapes ~ hearts
         Jewels: Heidi Swapp ~ clear
QK: Studio Skinnimini
Pennor: Sharpie extra fine vit
               Pilot Latte vit

Edit: Glömde ju skriva att skissen kommer från WebmosterHelenes
skissblogg, skiss nr 83

Julkort med Lina skiss :O)

Här kommer 8 julkort som jag har gjort med hjälp av skisser från Linas skissblogg. Jag har gjort 3-5 st av varje motiv.

image718
Stämpel från Kortmakaren

image719
Stämpel från Pysselmyran

image720
Stämpel från Magnolia

image721
Stämpel från Magnolia och ?

image722
Stämpel från Erikas stämplar?

image723
Stämpel Magnolia

image724
Stämpel Kortmakaren

image725
Stämpel Magnolia.

Hon har kommit tillbaka!

Nu äntligen känner jag igen vår Feloicia igen!

Det började förra veckan med världens hosta, jag trodde hon skulle hosta upp sina lungor minst. Hon var hemma måndag till torsdag, på fredagen var hon i skolan. På fredagen kom ju även Ludvigs vattkoppor.

På måndagen säger hon att hon har ont i ena örat, men det gick över fort. Hon fick en alvedon för säkerhets skull. Jag var ju hemma med Herr Prick så hon åkte skoltaxin hem. Hon nämnde inget mer om örat den dagen. På tisdags morgonen sa hon att hon hade ont igen, men hon ville gå. Vid 11 ringer telefonen, då är det från skolan. Herr Prick tyckte minsann att hon kunde åka taxin hem! Han fick sitta och vänta i bilen medan jag hämtade henne.

Det var nu helvetet började. På dagen var det ok, men natten var rena rama dårhuset! F var inte hemma så jag var hmma själv med detta! Hon somnade med en alvedon utan problem, men så vakande hon vid 21 och grät, hon fick komma upp och sitta i mitt knä när jag tittade på TV. Kommer inte ihåg om hon fick en alvedon eller om hon helt enkelt somnade om lite snällt. I alla fall så höll hon på att vråla efter alvefon i flera nätter och levde allmänt rullan på nätterna. Kan lova att det var jobbigt här hemma.

På torsdagen var vi på VC och läkaren sa att det var hörselgångsinflammation, så hon fick öron droppar. Kan ju säga att det hade ingen effekt på hennes nattsömn, hon var lika hemsk som vanligt på natten lilla gumman. Men det värsta har nog ändå varit hennes temp. Den har legat runt 40 grader utan febernedsättande och runt 38,5 med.
Hon har mest suttit och tittat på TV hela veckan , hon har inte orkat mer stackarn. Herr Prick har funnit detta mycket tråkigt.

På torsdags kvällen ville hon inte ens åka till farmor, då är det illa. Jag skulle ha julkortkväll i skolan så hon var så illa tvungen att vara där. Hon var helt hysterisk så hon började hosta jätte mycket, Hon hostade så mycket så hon spydde  när vi kom fram.

Liten ljusning var det ändå. Natten mellan fredag och lördag sov hon från 24-07, lovar att jag kände mig utvilad när jag vaknade. Hon hade fortfarande väldigt ont i örat, det hade nu blivit båda öronen. Nu hörde hon heller inte när man pratade med henne så man fick skricka som till en gammal tant. 

Ludvig skulle på skridskorskola så Felicia var hos f&f, hon var såååå risig när vi kom dit sen. Väl hemma tempade jag henne, då hade 40,3 och jag ringde på nytt VC, vi fick en tid efter en timme. Denna gången sa läkaren att det troligtvis även var en öroninflammation, så vi penicillin. Upp på A6 och inhandla meducin och hem igen. Hon tyckte det var så där gott även om det var med fruktsmak.

På kvällen hade vi lite julkortskväll med några barn på gatan. Dom hade jättekul åt mig när jag satt där och skrek åt Felicia för att hon skulle höra. Vid 19 var hon såååå trött lilla snuttan. Då fick hon en dunder laddning medicin. Först penicillin, sedan alvedon och ipren. Till slut klöktes hon så hon belvde inte ta allt.

Imorse vid 7.30 öppnade jag dörren till en glad Felicia som bara hade lite ont i örat. Hon var tillbaka min lilla glada tjeja! Tempen låg på runt 38, så det var ok.

På eftermiddagen var hon och Ludvig ute och lekte med W.  Vår middag blev pizza, hon åt upp 3/4 av en barnpizza!

Så mycket pysslat har det inte blivit nu under denna sjukdoms period, det är julkorten som jag har gjort. För dom har jag kunnat göra vid köksbordet.