ScrapAddicted November paketet

Det var ett trevligt paket som kom från Jane för november!
Fick gjort 3 st dubbellayouter av paketet.

84340-304
Denna layout handlar om Felicias vecka på fallskärmsklubben i somras.

Utöver paketet har jag använt fluid chalk och QK. Båda dessa finns att köpa hos Jane.

84340-305
Scrappar kronoligiskt, men gjorde den fasansfulla upptäckten att jag hade missat att scrappa någon layout från februari månad till Ludvig. Tyckte dessa papper passade perfekt för en vinterlayout.

Utöver paketet har jag använt akrylfärg, foam alfabete, fluid chalk, rub-ons och chipboard. Allt utom chipboard och rub-ons kan du köpa i shoppen.

84340-306
Det var samma visa med mars månad, ingen layout den månaden.
Jag och Ludvig fick följa med kyrkansbarntimma till Tropikhuset, många foton blev det.

Utöver paketet har jag anvnänt QK och fluid chalk. Tabsen finns att beställa i shopen, alfabetet har utgått ur QK sortiment.

Litet papperspaket

Jane undrade om vi i hennes DT kände för ett extra litet paket. Självklart gjorde jag det! Mina papper jag fick hem var SassaFrasLass.

84340-303

Material:
Papper: Bazzill mono Blå ~ Stonewash
               Bazzill Vit
               SassaFrasLass: Playtime ~ Far out & Ding Dongs
Ink: Fluid chalk ~ Chestnut Roan
Akryl: Li´l Davis metallic ~ Gold
Alfabete: Heidi Swapp chopboard ~ She
Övrigt: Jourlingruta ~ Från ett block
             Dimensional Magic
              Gin-X: Coaster ~ Raw Hearts


Hemma igen!

Nu är jag hemma igen efter en super trevlig helg på Scrappening! Fick hela 5 dubbellayouter gjorda, har datum och text kvar på två.

Kom iväg 7.48 från Trånghalla igår morse, trafiken flöt på fint hel vägen. SMS:ade med Lina, Sanna & Malin på vägen. Kom fram vid 9.50, då var det redan fullt med folk. Lina hade en plats åt mig, samma som förra året. :O) Alltså fy vad trist det är att bära in kassar, väskor och säng från bilen, fick hjälp av Tina med min loppislåda :O)

Kom faktiskt igång med att scrappa innan klockan 13, men gick det som vanligt trögt *hihihi*. Det var god mat som vanligt, frukt, kakor och godis. Fick tre dubbla gjorda på lördagen. Klockan 01 fick jag lite panik att klockan var så mycket. Det tog ett  tag innan jag somnade.

Vaknade 06.15 (vintertider) av att Lina gick på toa, sen började lämmeltåget mot toa. Sen var det lögn att somna om, låg och drog mig till 7. Gick upp och gick och pratade med dom som var nere på toa.  Åt lite frukost, sparalde igång scraptarmen lite granna i alla fall. Fick två dubbla gjorda idag.

Det var lite tävlingar under dagarna två. Marie vann nästan alla, om hon inte vann fick hon andra pris :O)) Grattis Marie!! Jag var med i två, fick inga pris men jag är lika glad ändå!

Plockade ihop mitt och och pack vid 16 tiden, kom iväg vid 17 efter några vändor till bilen. Körde fel först, samma fel som förra året. :O))

När jag kom efter Borås var det snö på marken bredvid vägen, det var snö fram till Axamo, Jönköping.

Känner mig något trött och seg nu.

TACK Elisabeth, Malin F och Malin H plus alla andra på träffen för en underbar helg!!! Längtar redan till nästa år.

Scrappening del 5

Nu orkar jag inte packa mer! Det jag har fått med det är med, det jag har glömt det är kvar hemma. Jag har i alla fall lycktas med det omöjliga, jag har fyllt min Fiskars väska!!

Vaknade 7.55 idag med lite lätt huvudvärk. Jag, barnen och en kompis till Felicia tog oss till kyrkan för lite samvaro.  Tyvärr ökade huvudvärken i styrka när vi var i kyrkan. Vi åkte hem 11.30 för tjejerna ville lika lite ihop. Tyvärr kunde inte E stanna kvar för jag hade redan tagit upp dagens lunch och då skulle det inte räckt. Vi gick, cycklade och kickade hem till E för att lämna av henne.
Hem och laga mat.

Barnen fick titta på film efter maten, då passade jag på att stämpla upp lite motiv. Hur ända in i baljan gör man för att slippa embossing pulver på hela skrivbordet och allt annat runt omkring?

Har läst i den nya scrapbooktidningen på svenska idag också, den landade i min brevlåda idag. Vad härlig att förstå allt man läser!! :O) Tog en huvudpilla mot värken sen, fattade jag deffinitivt allt jag läste. :O))

Packade lite också. Började packa ut i bilen. Sängen, madrassen, symaskinen och loppislådan har kommit ut så här långt. har packat ner pengarna som blev över efter Partillemässan, jo jag fick pengar över.

Nu på kvällen har jag packat det sista. Ska snart gå och lägga mig. Tänkte gå upp vid 6-6.20 för att duscha och hänga upp lite tvätt. Tänkte komma iväg vid 7.30-8 tiden. Kommer ju åka genom stan när alla göteborgare ska in till stan!!! *ryser*

Hej hopp i lingonskogen vi ses imorgon några av oss!

Scrappening del 4

Alltså nu är det på hög tid att börja pcka inför träffen i helgen. Ska bara sölja ur särgen ur håret så sätter jag igång med det.

Ska stämpla upp lite motiv som jag kan förglägga om jag nu inte känner för att scrappa, men eftersom jag är första brandvakt ute i köket ;O) lär jag får gott om tid till att scrappa. :O))

Barnen är på spökfest på dagis så jag är alldeles ensam hemma. Ludvig har shorts och t-shirt på sig idag. För jag säger bara så här vem ge på sig en 3 åring i trots frivilligt med kläder?? Inte jag och inte Fredrik. Ludvig får helt enkelt frysa! Nej då! Han fick  med sig en långärmad tröja och byxor har han på dagis. *fniss*.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
10.32

Pissråtta också!! Har tänkt ut det så smart med packningen, men det sket sig rejält!! Har stora 13x13 lådor från Karen Foster med kanppar, rub-ons, chipboard mm. Hade tänkt mig att det bara skulle vara till att lyfta ner dom i väskan, men väskan var för liten *chock*! Har ju ändå Fiskars väskan!! Så nu får jag sitta och plocka ut vad jag ska ha med mig i alla fall. :O(

---------------------------------------------------------------------------------------------------
11.54

Blommor
Knappar
Chipboard
Rub-ons
Dekorationer
Skissböckerna
Annat bra och ha typ glue dots, 3D lack, fotofix

Så långt har jag kommit i packningen

---------------------------------------------------------------------------------------------------

14.43

Har varit och hämtat barnen på dagis, varit på Netto och köpt ögonskugga och varit på banken. Just för tillfället har jag avslutat söndertagningen av 24 skuggor, har skjutit skuggor högt och lågt över skrivbordet, golvet och mina kläder.

Har läst om
Saras smarta föravaring av distresser. Nu återstår det bara att se hur jag ska få bort klutten i botten på varje hål. Kanske ska chansa på att dom håller i helgen utan att reagera något kemiskt?

---------------------------------------------------------------------------------------------------

21.27

Efter ett långt uppehåll i packningen satte jag lite fart igen :O)

QK
Alfabeten
Shapes
Akrylfärg, tog inte så många, mitt hopp står till Lina ;O)
Fluidsar
Foton
Magnetisarna
Syskrinet
Lite papper, tror jag ska köpa på mässan orkar inte släpa med mig

Får fortsätta imorgon för nu är det bränna vad som bännas kan i datorn som gäller, den håller nämligen på att ge upp sitt liv här på vårt skrivbord. Fredrik satt och betalade räkningar när något tydligen hände. Kanske blev den rädd för summorna som har med trädgården att göra. ;O) Håller på att bränna mina foton, dom är viktigast.

Så hör ni inte av mig på ett tag är det för att datorn har vandrat sin väg från oss.

Ett beställningskort

Fick en beställning på ett kort till ett brudpar. Det fick inte vara för fint, för givarna tycker inte om paret som gifter sig ;O) Det är ett brorsbarn som gifter sig.

Sa att jag har stämplar med en djävul och en häxa som är fina. :O))  Man kunde färglägga dom med ljusa kläder. *hihihi*  Sa att jag även har en stämpel  med ett brudpar.

84340-302
Stämplen med brudparet är från Magnolia
Och bostäverna är från Forma Hantverk, Zarahs jättefina clearstamps.
Har 3D lack på fracken och bådas skor.
Har även lite stickles på blommor och brudens krona.

Mitt liv :O)

Pratade med en på jobbet om min konstiga känsla av att nästan hålla på att svimma hela dagen igår. Det var jättejobbigt, det kändes verkligen som om att vilket ögonblick som helst så skulle jag kunnat svimma. Nu gjorde jag inte det som tur var. Fick min mens igår, och jag hade ganska så ont, mer än vanligt.

Hon på jobbet trodde det hade något med blodtrycket att göra, och det är ju inte helt omöjligt. Har känt mig lite konstig idag, men inte alls lika mycket.

Har gjort klart en layout till
Pappersbiten idag, till november paketet. Tror jag är "färdig" med papperna, har inte riktigt bestämt mig än. Behöver framkalla mer foton i så fall.

Har nyss kommit hem från simskolan med Felicia. Nu är det lov!!! Ingen simskolan förrens den 7 november!!

Otäck debut!

Vi har induktionshäll kan jag börja med att berätta.

Höll på med middagen när jag skule fräsa lite champinjoner. Satte på stekpannan, hällde i fett och på med plattan. Vår spis går alltid upp på power direkt. Var inte uppmärksam, vänder mot om och då brinner det i stekpannan!!
Shit pomfritt!! 
Tog första bästa lock, nähä då är det för litet så det åker ner i pannan. Lågorna slickar runt locket lite snyggt. Vad fasen! Tog locket som jag hade på andra stekpannan, det är alldelses förstort så det hänger på handtaget till pannan. Även denna gången slickar lågorna locket. Nu är det dubbla lock på stekpannan och det hjälper inte!
Någonstans mitt i virrevarvet har jag stängt av plattan i alla fall. Fram med nästa lock. Först får jag ta bort dom två första locken jag lade dit. Känndes väl så där kul, tänk om det skulle flamma upp?!?!?  Fick bort locken, inga eldsflammor *pust*! På med det nya locket. NU slocknar elden och brandvarnaren sätter i gång med sin ljuvliga musik!
Fredrik kom in och undrade vad somn stod på. Barnen höll för öronen och jag viftade med en grytlapp under varnaren. :O)

Så nu har jag gjort debut med att släcka eld på spisen. Det gick lugnt tillväga, det känns bra.

Nya länkar

Har med Lizas hjälp fått till länkar direkt till butikerna som jag jobbar som DT åt. Både deras webshoppar och bloggar.
Själv kan jag noll om kodning.

Tack Liza igen!Regn!

Här öser regnet ner och har väl gjort det mer eller minder hela dagen så här långt.
Felicia lade en riktig spya igår eftermiddag, är piggare idag, har inte gjort det stora än idag. Ludvig däremot är jättelös i magen. Själv äter jag vitpepparkorn och Fredrik dricker whisky.

Sitter med mitt DT paket från
ScrapAddicted. Det går väl så där, ingen koncentration känner jag. Har ett månadspaket från Pappersbiten också. Dessa paket vollar mig bekymmer för det har papper från samma företag, inte alla men några. Med andra ord en DT:s värsta mardröm!!!

Trädgården del 49 & 50

Igår blev vi med hängrännor

84340-296

84340-297

Idag kom snickarna tillbaka och gjorde klart räcket och finliret.

84340-298
Nu behöver jag inte fundera mer över hur det skulle blir här i min lilla örtaträdgård. Just nu v'xer det bara ogräs förstårs.

84340-299

Sen blev vi även med fönster och skjutdörrar på uterummet.
84340-302

SÅ det som saknas nu är växter, segelduk och möbler.

Vårt fredagsmys

 

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Nyckelhålsmärkt

Gör så här
Skölj och picka potatisen. Baka den i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) 16-18 minuter. Skär en djup ficka i kycklingfiléerna och fyll dem med färskosten. Krydda med salt och peppar. Linda baconskivorna runt kycklingfiléerna och fäst ihop med trästickor. Grilla kycklingfiléerna på utegrill eller i grillpanna ca 12 min runt om. Kontrollera att kycklingen är färdig dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Koka broccoloibuketterna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av. Servera kycklingfiléerna med bakpotatis, broccoli och bröd.

Tips! Har du ingen microvågsugn kan potatisen skäras i halvor och bakas i vanlig ugn i 225 grader i ca 30 min.

Hittade receptet på ICA.


Ett kort

Idag så är det sista dagen för en tjej på jobbet, hon går hem på mammaledighet.
Så igår stressade jag ihop ett kort innan jag åkte till jobbet.
Råplankade ett hÄnglaMarie kort.


84340-295
Har maskat kläderna, allt utom strumpor och kjol. Sen kladdade jag till det med skuggan så jag fick klippa ut henne och sätta henne på ett eget papper. Mycket kladd och plank blev det.

Maginfluensan

Igår kväll så spydde Felicia, hu vad det är äckligt.

Idag så mår hon bättre. SÅ nu börjar den stora väntan för egen del. Jag hatar maginfluensan!!!

Äta till fredagsmys

Vad brukar ni äta till fredagsmys? Vi har ätit tacos, hamburgare & pizza. Något mer barn/vuxen vänlig mat måste det väl ändå finnas.

Typ en halvmeter längre

SÅ mycket har jag väl växt idag skulle jag tror. Gjorde ett kort till en tjej som ska sluta på jobbet imorgon tyvärr. Har fått sååå mycket beröm för det. Jag har ju sagt Tack! men jag har tänkt då har dom inte sett många snygga kort. :O))

84340-286
Detta kortet var det.

Scrappening del 3

Nu har jag snart fyllt en flyttlåda med papper, tidningar, foamisar, stämplar, ännu mer papper, stickers och diverse dekorationer.  Hoppas bli av med lite i lådan i alla fall.

Nu ska bara lådan få plats i bilen också. Sängen tar rätt stor plats plus att jag har en stor scrapväska. Sen ska Marie G åka med.

Frågan är om symaskinen ska få följa med? Vad tycker ni som ska dit? Den får följa med om den får plats helt enkelt.

Näää

Fredrik ringde för en halvtimme sedan. Sedan kl 11 i förmiddags har han varit med sin mamma på olika ställen inom sjukvården. Det började med VC, där efter sjukhuset och allehanda avdelningar. Så fort hon sitter upp så snurrar hela världen för henne. Hon kan inte ens ligga på sidan, utan bara på ryggen.

Dom trodde att några kristaller hade lossnat i öronen på henne. Då skulle man tydligen få dessa symptomer.

Jag tror jag får spuk alltså!!

Trädgård del 48

Idag har målaren målat klart. För pappen  på golvet är borta och hans ställning också.

Längat till resten av huset är målat. Längtar mest till att vi ska få vita fönster!! Idag har vi mörkt bruna, näst in till svarta.

Scrappening del 2

Nu så är fotona på framkallning hos Framkalla. Gillar att dom har matta foton. Så nu kan jag släppa den biten.

Nu är det loppislådan som gäller. Har hur mycket papper som helst som jag har rensat undan. Har då inte plockat färdigt bland mina papper. Tur att man har nätan två veckor på sig.

Kan ju säga att så här strukturerad har jag aldrig varit någon n¨ång när jag åker på en träff. :O)

Scrappening del 1

Nu så börjar förberedelserna för Scrappening även här i huset.

Har suttit och förberett layouter.

- kollat i tidningar  och markerat med lappar och indexlappar
-ritat layouterna i mina skissböcker
- valt ut foton till varje skiss
- lagt alla foton i min Foto för framkallningsmapp på skrivbordet
- skrivit ut ett kontaktark med alla foton som ska scrappas

Det som återstår är att förminska och framkalla.

Gjorde en upptäckte här om dagen i Ludsvigs album. Han har inga layouter från februari och mars, så nu har jag letat foton till det. Felicia hade inte från januari och februari.


Trädgård del 47 och helguppehåll

Även idag har målarten varit här

84340-292
Han har laserat klart insidan

84340-293
Gjort första strykningen på utsidan.

84340-294
I denna färg ska vi måla hela huset sen. Ajöss med med röda och svarta fula knutar!!

Trädgård del 46

Nu så har målaren gjort liten vissit här.

84340-290
Han har laserat taket

84340-291
Och börjat på en innevägg.

52 Scrapbooking Challenges # 1

Här kommer mitt bidrag till utmaningen. Det är en scraplift från september CK, orginallayouten är gjord av Danielle Donaldson.

84340-289

Papper: Criss Cross Lily White ~ Lily White
               My Mind´s Eye: Bohemia, barefot  ~ Family Samll stripe/Turquoise
                                           Wild Asparagus ~Always Floral/ Brown
               Paper Salon: Prep School ~ Preppy houndtooth
                                                               ~ Preppy Multi Stripes
               Ki Memories: Color Theory ~ Blue Heredity
QK: Photo corner RS-0471
Ink: Fluid Chalk ~ Chestnut Roan
                             ~ Dark Brown
Brads: Doodlebug ~ Blueberry
                                   ~ Lily White
              American Crafts ~ Medium Blue mini
                                            ~ Dark Red mini
                                            ~ Brown
             Queen & Co: Mini Sprinkles ~ Make waves
Knappar: Bazzill ~ Blue
                              ~ Pomegrante
                 Junkitz ~ Boyz
                 Dress it up!

Två kort

Har gjort två kort här.

Ett till en liten tjeja på Felicias dagis som har haft kalas.
84340-288
Stämplar från Kortmakaren.

Och ett kort till en på jobbet som är sjuk.
84340-287
Stämplar Magnolia och Kortmakaren.


Tyvärr

Tyvärr så var svärmors cancer elakartad, så den 24:e ska hon operera bort bröstet. Min farbror gör framsteg, men vet fortfarande inte om att han har cancer.

Yihaaa

Åhh vad jag gillar Helenes pojkvän!! Tack  vare honom så funkar PSP igen. En liten windowsuppdatering så funkar det!!

Pöss på dig!!

Har faktiskt skapat

Har faktiskt gjort en dubbellayout och ett kort som jag inte kan visa pga av att PSP inte funkar. Ska gör ett kort ikväll till en kollega som är på sjukhuset.

Trodde jag hade fixat

Blev så glad igår när jag lyckades avinstallera PSP och lyckades installera det utan problem. Glad i hågen öppnade jag PSP, det var segare än segt och blinkade och höll på. Tänkte att då provar jag med att starta om datorn. Du fick skit appareten tupp juck fullständigt och startade om med ett meddelande om att datorn hade haft ett allvarligt fel. Grrrrr

Satte igång att börja bränna mina foton, kom inte så långt för vi hade bara en DVD skiva, Fredrik får köpa fler så vi kan få ordning på skiten igen.

Just nu startade PSP utan några större problem. Fast inte funkar programmet för det!!

Söndag

Så var helgen över, trist men sant.

Min käre make han jobbade igår till 14. Efter jobbet  var han och hämtade hem husvagnen för tömning. Och efter det så for han till Växjö på fest.

Vad gjorde vi andra då?

Felicia gick över till sin bästis när hon hade fått på sig kläder och borstat tänderna, Ludvig han följde med. :O) Syrrans ständig skugga.
Själv lekte jag lite i tvättstugan, för det är ju en kul sysselsättning. Sen när det var klart försökte jag som sagt få igång PSP, men det gick ju som det gick med det.
Barnen kom hem efter en halvtimme, då skulle bästisens familj åka bort.
Det bekymrade inte syskonen det minsta, dom satte igång att leka ihop. Jag har nog tur för mina dom leker jättebra ihop, visst bråkar dom men inte mycket.


Till slut åkte dom faktiskt ut! Jag får kruppanfall när Ludvig leker bebis, han piper så jag blir alldeles galen. Vi åt broccoli med kassler och fetaost paj till lunch. Fick ju hjälp av snälla Helene med min dubbel till tidningen.

Vi halv 3 satte vi oss i bilen för att åka till stan. Till stanen som Ludvig säger så sött. Köpte en söt bok med penna till en tjej som hade kalas idag och lite småplock till paketkalendern, detta var på Ackis. Nästa anhalt var Åhléns, där inhandlades det 4 frotté handdukar i färger beige och 10 st 41 cl glas för 25 kr st. Iväg till bilen för att lasta av, det var tungt med glasen. Sen köpte vi lördags godis till mig. Nu skulle jag fördriva tiden en stund utan att barnen blev kinkiga, för mamma hade en överraskning åt dom. 15.50 begav vi oss mot överraskningen. Vi skulle gå på Bio, på Nicke Nyfiken!!! Så glada dom blev, detta skulle bli Ludvigs första biobesök. Busiga mamman hade tagit med sig deras lördags godis hemmifrån. Det är så kul att gå på bio med barn, för dom sitter och fråga högt om något som har hänt på filmen. Dom var så duktiga, så det kommer bli fler biobesök i framtiden.

När vi kom hem hade pappan i huset också kommit hem med husvagnen. Nu var det pyjamasdags för barnen. Det var långt Bompa idag. När barnen tittade på Tv så renbäddade jag deras sängar.

Fredrik åkte vid 19 tiden till Växjö. Det dröjde inte så länge innan dom sov. Då gick jag ner och tittade på TV och åt pop corn. Vid 21 tappade jag upp ett bad och satte mig och läste. 00.30 gick jag och lade mig, då hade jag hällt på mer varmt vatten en gång. Läste lite till, så klockan blev 01.30 innan jag släckte lampan.

Blev väckt 07.45. Sa att det var morgon Bompa och somnade om. 8.45 rinde telefonen, det var en kompis som undrade om vi kune ta hennes dotter till kalset som var idag. Självklart kunde vi det!

Vi upp barnen från TV så vi kunde äta frukost. Efter frukosten fick dom bada, det hann vi inte igår när vi kom hem. Efter badet så gick dom ute frivilligt. Då passade jag på att göra klart väskan som skulle ges bort och påbörja koret som skulle med. Vid 12 dök Fredrik upp, två glad barn mötte honom. :O)

Nu skulle husvagnen tvättas, kortet skulle göras och maten skulle lagas, lite körigt.

Maten blev klar, husvagnen tvättad men kortet var inte riktigt klart än.

Kalaset började 15, 14.50 fick jag in alla tre ungarna i bilen. När jag hade lämnat dom åkte jag upp till IKEA. Har fått för mig att jag skulle ha vita gardiner med svart mönster. Hittade ett, men det var inte kritvitt, utan mer cremefärgat. Köpte i alla fall, två prydnadskuddar med fodral, ett överkast och två flyttlådor till min rensning i förrådet. Hittade tyg på Åhléns.

Åkte förbi ICA på vägen hem, för att stödhandla lite. Extra barnet jag hade med i bilen, hennes mamma ringde när jag var i affären, lite dålig täckning var det.

Åkte hem, kom hem vid 16.50. Väntade på att hon skulle komma hem med mina två. Började på gardinerna. 17.30 fortfarnde inga barn, rinde till henne. Då hade vi missförstått varandra så mina var kvar på kalaset. Slängde mig in i bilen!! Felicia ville inte alls åka hem, Ludvig var mer sugen. Pinsamt värre. På med pyjamasarna när dom kom hem. När dom tittade på Bompa sydde jag på gardinerna. Det blev saga efter tandborstningen. Blev klar med gardinerna runt 20 tiden.

Gick ner till scraprummet vid 21 och började pula på en layout. Och nu ska jag gå och sova.

Skit dator!!!

Denna jäkla dator har jag god lust att hiva ut genom fönstet, stängt fönster så vi kan byta dom ;O)

Nu funkar inte mitt Paint Shop Pro!! Jag kan inte reparera, lägga in det igen eller ta bort det från datorn!!  Jag har provat att ta bort det via programmet, funkar inte. Jag har provat att ta bort det via datorn, funkar inte. Hur tusan ska jag då kunna få dit det!! Jag får kruppanfall! Igår startade den dessutom i felsökarläge.

Jag som har gjort en layout till den nya svenska tidningen, sista dagen att skicka in är imorgon. Ja, layouten är gjord och jag är nöjd med den.
 
Fick hjälp med att förminska layouten av söta snälla goa
Helene. Så nu är layouten inskickad och nu får man då vänta på att se om den kommer med eller inte. :O)

Så nu får ni inte se något från mig på ett tag. Ni får vänta till dess att Fredrik har ominstallerat allt i dumburken. Tror datorn är 4-5 år så det är dags att byta ut den, sen är det ju inte första gången som den puckar sig så här så något skit i den är det.

Lite mer sorgligt

Igår fick min svärmor bekräftat att hon har bröstcacer, i vilken utsträckning vet dom inte än. Hon ska dit nästa vecka för besked. Det som är possitivt är att knölen är mindre än 1 cm.

Min far var och hälsade på sin lillebror igår kväll. Han är inte så förvirrad som hand fru tyckte. Han hade yrat om ett familjefoto, -68 och Öster.  Mycket riktigt hade dom tagit ett familjefoto -68. Och det var det året Öster gick upp i Allsvenskan. Det som är galet i det hela är att han har sålt det till USA för flera miljoner. :O))

Jag tycker det räcker med cancer nu i familjen. Jag pallar inte mer! Igår hade jag sprängande huvudvärk, ingen hit att jobba då kan jag säga. Till på köpet hade vi Drop-in!


Ett kort

HAr gjort ett kort till en tjej som tyvärr ska sluta på jobbet. Vi var ju dom två stökiga som jävlades med chefen i våras.

Hade en annan ide till kortet, men gjorde aldrig den. Får nog allt tänka igenom den lite mer innan.

84340-286
Det här kortet är väldigt lik
Anna Bs , men det roliga är att när jag fick hem stämplen var det en runt bakgrund jag tänkte på. :O)

Glädje och sorg!

Mycket glädjande är att min farbror har vaknat! :O)) Sorgligt är att han har en hjärntumör, dock godartad. Han ska opereras om 6 månader.

Mer sorgligt är att Lina har beslutat att lägga ner
Pysselpunkten. Jag kan förstå henne. Det är tufft att vara småbarnsförälder samtidgt som man ska driva ett företag. Sen hinner hon ju knappt scrappa för egen del.
Men roligt är att vi kommer träffas ändå!! Lina har en stående plats på min miniträff som jag har på sommaren. :O))

Mer mässa

Hej hallå!

Jag glömde ju berätta att jag höll i två demos på mässan, samma visserligen. :O) Eller man kan säga att det var mer en diskussion kring dubbellayouter och scrapping.

Så här gör jag när jag scrappar. Alltså väldigt organiserat, men det funkar för mig. :O)

Hur jag planerar en dubbel-lo   

* Tittar i tidningar eller på annonser.
- vill ha något att följa för att få ett snyggt upplägg på sidorna
- markera snygga layouter i tidningarna, läser CK
- river ut snygga annonser, annonser är ju uppbyggda för att tilltala ögat. 

* Tittar igenom mina foton.
-  hur många har jag från tillfället och hur många behöver jag? 

* Ritar layouten i en av mina skiss böcker
– slarv ritar, det behöver inte vara någon snygg skiss. :O)
- har en skissbok till båda barnen, och en till mig och övriga layouter 

* Väljer foton
- ritar in fotona med siffernamnet på skissen
- lägger dom fotona i en speciell mapp på skrivbordet 

* Framkallar
- är det foton som behövs förminskas eller förstoras kollas det upp nu
- sitter en kväll eller två med att förminska foton och lägga två eller flera på ett foto 

* Scrappa
- nu är det bara till att skrida till verket. Du vet hur skissen är, vet vilka foton du ska använda, du vet var dom ska sitta. Nu har det roliga kvar, välja papper och dekorationer!   

Lite tips!
- skriv ut en kontaktkopia på alla foton du har framkallat med fotonamn så du vet vad du ska ha dom olika fotona
- framkalla en gång i månaden, det blir inte så mastigt med att få hem alla 100-200 foton som kommer
- jag scrappar kronologiskt. Så jag framkallar månaden som varit foton.
- framkalla dubbletter, du kan beskära fel.
– vara noga med att lägga dina foton i datum-, månads- & årsmappar. Det blir lättare att hitta dom sen när man ska framkalla.
- se sidorna som ett stort uppslag, lägg papperna bredvid varandra när du lägger upp din foton på papperna
- det är inte ”farligt” att skära rakt genom ett foto

Mässa

Har hjälp Sanna på  Pappersbiten på Papperskraft mässan i helgen. Man kan lugnt säga att fötterna är lite ömma och att man är sååå trött.

Det är så kul med mässor, för då träffar man så många underbara scrappare som man i vanliga fall tjötar med på Scrappiz. Många har man ju täffat innan på andra mässor eller träffar, andra blir nya bekantskaper. En del kunder känner man igen från mässan förra året då jag hjälpte Lina på Pysselpunkten. Lite tråkigt är att man hinner inte prata med alla, speciellt inte på lördagen då var tempot ganska högt i några timmar.

Om man säger så här, mycket papper sålde vi. På lördagen hade vi sex lådor med cardstock, när vi stängde på kvällen hade en låda tagit slut med papper.