Agadir dag 1

Sitter  och fulsurfar på ett oskyddat nätverk. Foton kommer senare för det går trögt som attan nämligen.

Agadir 25 oktober


Det var lika overkligt att gå upp 02.30 som i våras, lika trötta var jag och Fredrik. Jag vaknade och var vrålförkyld!!  Fredrik gick upp för att duscha och jag gick för att tvätta mig. Vi åt frukost lite snabbt innan vi klädde på oss. När vi var klara började vi med att väcka Ludvig, han är lite mer lättväckt än sin kära syster. Precis som planerat vaknade han på studs och for upp och in till Felicia för att väcka henne. Precis som förväntat ville hon inte vakna först, hon mumlade -Nej.... När hon väl hade vaknat så gick hon upp utan protester. Barnen klädde på sig snabb och Fredrik började packa ut båda väskorna i bilen.

 

03.38 började vi vår resa mot Landvetter, det dröjde länge innan barnen somnade om. Felicia var den som somnade först i Ulricehamn, Ludvig strax efter. Vi kom fram till Landvetter vid 05.40, perfekt tid.  Inne på flygplatsen säger Felicia att där är Yugini. Var? säger jag, Där! Säger hon och pekar. Mycket riktigt där sitter Yugini med sin mamma och lillasyster. Dom skulle åka till Indien till sin mormor och morfar i 3 veckor. Vi checkar in, med ena väckan som får en lapp om att den är tung. :O) Som vanligt så piper det om Fredrik i metalldetektion, och som vanligt är det hans skärp. Barnen äter frukost lite snabbt innan vi går till vänthallen.  Det fanns en lite lekhörna där barnen lekte.


 

Boardingen var lite försenat.  Jag och barnen satt ihop som brukligt. Fredrik hade varit och köpt tidning och varsin målarbok till barnen igår som dom skulle ha i planet. Ludvig för en Spindelmannen tidning och en Spindelmannen målarbok. Felicia fick en Winx tidning och en pysselbok. Fredrik hade tankat varsin iPod med musik till dom. Tyvärr så satt inte hörlurarna så bra på dom. Fredrik hade köpt Earplanes till Felicia för hon ylar så fruktansvärt när vi startat och landar. Starten gick fin, fint från hennes sida. Lunchen vi fick var faktiskt riktigt god för en gång skulle, allas mat! Barnen fick köttfärssås med Penne, jag fick ris med kassler och någon tomtgoja och Fredrik fick ris och kycklinggryta. Barnen fick även varsin tablettask till efterrätt vilket var uppskattat. Det var lite häktiskt i början med pyssel och ritböckerna och pennor som for i golvet.  Jag slumrade till en liten stund, kände mig inte allt för pigg. Landningen gick även den med Felicia, så skönt. Ludvig sa att han hade lite ont i öronen, det var allt. Vi landade 11.18 svensk tid. Marocko ligger 2 h efter Sverige i tid.
Vilken hetta det var när vi steg av planet, som att gå in i vägg. När vi kom in på flygplatsen stod alla och skrev på några lappar, det var några lappar där man skulle fylla in en massa uppgifter om sig själv. Mitt yrke bla, det fick bli wife, kommer inte ihåg vad fritidspedagog heter på engelska. Det tog sådan jumlans tid innan det blev klar. Det enda som var bra med det var att vi slapp stå och vänta vid bagagebandet. Vi var dom sista som dom väntade på från Ving så det var bara till att kliva på bussen och så åkte den. Jag och Felicia satt längst fram i bussen.  Hon satte på sig sitt bälte direkt, det har hon lärt sig från Miller taxi som hon åker varje morgon. Busschauffören var en rolig typ, han använde sin tuta friskt under hela buss färden, guiden berättade att så gör man i Marocko. När vi sitter där och åker ringer min mobil, det är min lillebror. När jag berättar att jag var i Marocko ville han att jag skulle köpa getskinn, tydligen hade dom det bästa skinnet i hela världen enligt honom.  När vi sitter där på bussen fick en lapp där vi skulle fylla i typ samma uppgifter som på flygplatsen. Ludvig han hade tagit sig en lite tupplur på bussen så han var alldeles groggy när vi steg av.


Väl framme på hotellet gick incheckningen snabbt och smidigt. Vi fick hjälp av en bärare med väskorna. Inne på rummet ville barnen bada direkt. Jag började med att smörja in dom båda. Fredrik gick för att säga till om handdukar till rummet och fixa handdukar till poolområdet. Fredrik och barnen gick i förväg, jag packade upp nästan allt innan jag gick till poolen jag också. Barnen dom badade redan för fullt när jag kom dit. Dom fick bada till 12.30 då gick vi för att äta lunch på restaurangen, det var buffé så det fanns något som alla gillade. Efter maten gick vi på upptäcktsfärd på området, hotellet är bamse stort! Det finns 5 pooler, ett 10 tal restauranger, ex antal sportbanor av olika slag och mängder med hotellrum.


 

Hotellområdet är väl fint men dom har inte riktigt känslan för att hålla rent som på Teneriffa.  Efter många vändor hitan och ditan på området hamnade vi i receptionen för att hyra dispositions skåpet, det gick inte för dom hade ingen växel. Vi gick tillbaka till våra solsängar som vi hade men där hade solen gått i moln så vi gick till en av dom andra poolerna. Ludvig han badade och badade och badade, Felicia badade en stund sen satt hon mest på kanten och frös. Tråkigt nog blåste det en hel del på eftermiddagen. Vi gick tillbaka till "vår" pool fast på en annan sida, den där solen fanns. Fredrik gjorde ett nytt försök med skåpet medans jag satt vid poolen och tittade på våra badtokiga barn. När Fredrik kom tillbaka gick jag till vårt rum för jag frös. Jag duschade och packade upp det sista innan dom kom instormandes. Alla duschade och badkläder sköljdes av och hängdes på tork. Vi blev klara tidigt så barnen fick titta lite på TV, Felicia hon somnade till en liten stund. Tack tusan för det! Vi gick ju upp mitt i natten!

Vi gick i väg till restaurangen i god tid för att få bra platser där inne. Det var buffé även denna gången, typ samma mat som vid lunchen. Barnen fick till och med Coca Cola till maten, det är något dom aldrig får hemma. Ludvig han var trött han, han kämpade sig igenom måltiden sen gick han och Fredrik hem. Jag och Felicia tog vägen om receptionen för att hämta en flaska vatten, det får man hämta varje kväll där. Mär vi kom tillbaka var Ludvig precis klar för att hoppa i sängs. Felicia gjorde sig redo hon också, det tog inte så lång tid innan båda två sov. Fredrik gick till poolen för att kolla internet, där kan man sitta och kolla läget nämligen.

Klockan var innan 21 när vi släckte lamporna för att sova, något trötta. Klockan var strax över 20 bara.

Imorgon ska vi boka bord på någon av dom andra restaurangerna, man måste göra det innan kl 12 och det tänkte ju inte vi på innan idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback