SOL!!

Smög in för att hämta Ludvigs ryggsäck, han skulle ju på utflykt med dagis idag. Var visst inte tillräckligt tyst för han vaknade. Han var med på noterna direkt denna morgon, steg upp med fart. Tog sig en dusch med Fredrik på först. Blev lite ledsen efter duschen, ville av någon anledning torkas med min handduk. Det är just inte så lämligt just nu. Det blev bra när jag hämtade honom. Han åt en brak frukost. En tallrik fil med lite jordgubbar i, en smörgår och ett glas juice. Felicia var lite mer lipig, fy sjutton när hon är så.

Vi kom iväg till dagis till slut. Felicia lämnade över kortet till en av fröknarna som vi träffade på parkeringen, sammtidigt passade hon på att fråga om hon fick stanna när Ludvig var på utflykt. :O) Det är så skönt att hon vill vara på dagis igen!
84340-28
Jag bar in blommorna till köket, personalen fick kortet gemensamt och varsin liten blomma.

Taxibussen kom när vi gick ut, det var en spänd Ludvig som gick där med sin ryggsäck. När taxin åkte så åkte jag också, mot Borås och Snö smyckerna!!

Hamnade bakom en gubbjävel som körde 65 km där det var 70 km och 80 km när det var 90 km!! Fattade han inte att jag hade ont om tid!!!

Kom fram till slut i alla fall med humöret i behåll :O)

Daniel följde med mig ner till den andra butiken, det var hanns fel att det blev så många smycken. Det höll på att bli en klocka också en Burberry eller hur det nu stavas, den är såå läcker i alla fall. Får fota mina nya fina halsband, armband och örhängen imorgon. När vi kom tillbaka till den andra butiken så fick jag prova en apsnygg Omega!! Den kostade "bara" 60.000 kr med brilljanter i ringen ;O).

Styrde kosan mot Jönköping 12.40 efter ett lunch besök på Mc Donals. Kom fram vid 12.50 och så mötte jag taxin, var bara såå tvungen att springa på toa först. Ludvig kom och berättade utanför toan, söta lilla han.

När vi kom hem bytte Felicia om till lite svalare kläder och jag fick byta på Ludvig också. Kopplade in vattenslagen till slip ´n sliden, tog vatten från garaget så det var lite ljummet.

84340-3284340-31

Passade på att städa ur poolen också ordentligt inna jag fyllde den. Vi var ute hela eftermiddagen.
Jag gick in och lagade middag vid 16.45, fiskbullar i dillsås  hade Felicias beställt.

HJälp det kliar!

Nu har prickarna börjat klia också!!!

Vaknade till liv vid 7.20. Då var Felicia upp och påklädd och satt och åt frukost!! Det har väl aldrig hänt förut!! Gissa om hon var laddad för utflykt idag?! Hon fick med sig plättar, socker till dom, kaka, bulle, kex, äpple och saft.

Hon och Fredrik åkte vid 8.30. Jag och Luvig gick ner och duschade mamma efter det att hon hade tjötat med Sanna på MSN en stund.

Sprayade ugnen med ugnen rent, den var i behov av det efter går dagens bak.

Lite mer tjöt efter duschen. Sen när vi båda var påklädda och hade borsta tänderna så byggde vi ihop hans tågbana med tillhörande väg. Sen fick tåget köra mååånga varv, mamman tog måånga kort på det. :O)

Scannade in lite layouter till Pappersbiten.

Köttbullar och makaroner ville han ha till lunch och sallad med majs i.

Vid 14 så fikade vi lite för att han inte skulle somna.

Vi åkte i god till dagis. Jag tänkte som så att med det här vädret så kommer dom hem tidigare. Kom dit vid 14.45. Dom kom inte förren vid 15.20!! Felicia hon bubblade när hon kom ut från bussen! Hon var så nöjd så!

Felicia tog sig en cykeltur när hon kom hem, Ludvig lekte ute han också.
Rätt som det var fick Felicia för sig att hon skulle äta klart sin matsäck som hon inte hade ätit upp! Ludvig blev ju sugen på sina plättar då. Mitt i allt detta kom Filippa hem :O) Jag och Ludvig åt spagetti och köttfärssås och Felicia åt färdigt sin matsäck.

Upptäckte att jag kan beställa foton via datorn igen! Det var alltså rauten det var fel på! Äntligen! Nu ska man bara hitta ett företag att beställa ifrån. :O)

Oj, oj vilken skillnad det blev i ugnen, den hade fått stå halva dagen och jobba för sig själv.

Har varit inne på Scrappiz en sväng, det var över en vecka senan sist. Fick reda på att jag hade missat en swapp jag har anmält mig på! Sista dagen var igår, så nu ska det göras swappbidrag mina vänner. :O)


Går dagen

Glömde visst skriva igår märker jag. Vad hände i går då?

Jag och barnen sov till 7.40, det var sååå gott. När Felicia hade åtit frukost, fått på sig kläder och fått tänderna borstade for hon ut på sin cykel på jakt efter något att leka med. Det dröjde inte så länge förrens hon var hemma igen glad i hågen, Jessica hade inte ätit sin frukost än.

Det dröjde en bra stund innan Jessica kom och efter ett tag kom även Elin. Dom spelade lite olika spel så bra ihop så jag passade på att scrappa på en layout som var påbörjad. Det var Ludvig som var lite störig tyckte flickorna.

Bjöd hit Åse, Erik och Åses pappa på lite grillat framåt kvällen.

Vid 12 åt vi lunch, fisk.

Vid 13 kom vi iväg till affären. Tyckte inte det var så mycket på listan, men vagen talade ett annat språk den var full!! Köpte lite jordgubbar till kvällsmaten. 

Felicia hade tiggt till sig en Mannafrutti som dom åt till mellanmålet. Jag bakade Julias kaka under tiden. Den himla skit kolasåsen flydde långpannan,det var kolasås lite här och var i ugnen när kakan var färdig.

Vid 15.30 kom Tessan, Bella och Jossan en sväng. Tessan hade med ägg till mig. Barnen lekte och fick provsmaka kakan. Jossan var på ett strålande humör, not! Tessan lånade två dynor av mig.
Dom hann inte åka förrens Filippa kom hem!

Stekte plättar till Felicias utflykt idag och Ludvigs imorgon.

Spring fram och tillbaka innan dom bestämde sig för i vilket hus dom skulle leka i, det blev Filippas. Hämtade hem dom vid 17.30 för att äta jordgubbar och smörgås.
Bompa 18.30, 18.50 borsta tänderna och hopp i sängs utan saga för Felicia hon hade betett sig illa på eftermiddagen.

Filade lite till på layouten. Tittade på Allsång på Skansen.

Vid 21 dök som upp, då hade elektrikan åkte hem. Vi åt helgrillad fläskfilé marinerad i vitlöks grillolja, potatis i dillpesta, min vitlöksås och sallad till det. Till efterrätt blev det den nybakade kakan. Herrskapet åkte hem vid 24.


Bältros

Vaknade när Fredrik klocka ringde 07.10, somnade om till 07.45. Gick ner och duschade.

Felicia hade vaknat när jag kom upp, väkte puddingen. Vi åt frukost i lugn och ro.

Tog mig i kragen och ringde till VC. Fick prata med deras manliga sjuksyster eller sjukskötare som han själv säger. Blev så full i skratt när han sa sjukskötare, det är annat än Patrik som säger syster! Han sa efter att ha lyssnat på min historia -Bältros! Jaha tyckte jag. Skulle komma dit på den öppna mottagningen mellan 10-11.

Barnen gick över till Filippa vid 9.30. Gick över dit vid 9.45 för att hämta hem dom, Anna var snäll nog oh lät dom stanna där.

När jag kom dit strax efter 10 var det redan kö, slapp att sitta så länge i väntrummet. Fick dock vänta länge på läkaren. Hon var inte riktigt hundra på om det var bälros eftersom prickarna var så nya, men min smärta tydde på det. Hon skrev i alla fall ut medcin mot rosen och mot smärtan. Hon sa att den mot rosen var ganska så dyr, ja 300-400 kr tänkte jag då.

På Apoteket var det kö. Medcinen mot bältrosen kostade nästan 1000 Kr!! 980.50 kr mer exakt, fick det lite reducerat så medicin kostade mig 930 kr för båda!!!

Hämtade hem ungarna och tog två alvedon mot smärtan, väntade  på att klockan skulle bli 14 så jag kunde börja med min medcin.

Under tiden så värmde jag den krämiga köttfärsgratängen som blev över i lördags. Efter det så tittade barnen på Askungen. Skrev färdigt texten till en layout. Plockade lite bland mina scrapsaker som fortfarande är kvar i storarummet.

Klockan 14 läste jag biverkningarna på tabletterna, illamående, kräkningar, huvudverk, diarré och så var det nog något mer, känns ju inte så upplyftande precis.

Skrev i kapp mig på bloggen har jag också gjort.

Vädret är sunkigt, det bara regnar och regnar.

Söndagen= fortsatt smärta

Hade fortfarnde lika ont i ljmsken, kanske något mindre men inte mycket.

Var tvungen att scrappa mina DT paket denna dag. Det sket sig från början. Det fanns inget bläck i skrivaren. Fick åka upp till PC City och handla, tog en rövare på vägen i hopp om att kanske MAXI kanske skulle kanske ha rätt bläck, tyvärr så hade dom inte det.

Var inne på Inter Sport och köpte Tiger balsam eftersom Patrik trodde det var en muskelinflammation eller om det var en stäckning, kommer inte ihåg så noga.

När jag skulle smörja in benet med balsamet så jag att jag hade fått några konstiga utslag i knävecket och på benet där jag hade haft ont och hade ont. Dom i knävecket såg ut som om en mygga hade kalasat 15-20 gånger. :O)

Väl hemma började jag skriva ut förstroringar, det gick trögt att scrappa, men till slut fick jag ihop 6 sidor.

Smorde in benet med balsamet innan jag gick och lade mig, det var dumt gjort, för tusan så varmt det var under täcket.

Midsommardagen

Sov kasst på natten tack vare min ljumske, fy för tusan vad ont jag hade!!

Steg upp vid 9 åt lite frukost och duschade. När Fredrik var och hämtade lådan, kassarna och drickat förberedde jag maten vi skulle ha med till landet. När den var klar kom Fredrik hem. Felicia och Ludvig blev jätteglada åt att träffa oss. Dom hade haft det jättebra med farmor och farfar. Midsommarafton hade dom varit på Årås kvar och dansat och ätit glass. Felicia hade träffat Agnes, båda hade blivit jätteglada.  Vi åt Krämig köttfärsgratäng vid 14.30, sen åkte vi faktiskt hem. Det var tänkt att vi skulle sova över, men jag vägrade med min ljumske. Barnen somnade ganska omgående där bak. 

Fredrik ringde Tobias och blev inbjuden att titta på fotboll. Vi lastade ut barnens kläder hemma och åkte direkt upp till Häggeberg.

Som alla vet så gick matchen ingen vidare, men vad brydde jag mig om det.

Tessan fårgade om vi ville vara med och grilla, det ville vi ju. Så jag åkte till Bankeryd för att handla lite mera mat och kött till oss.

Tobias stod vid grillen med den äran. Maten var super god grillad fläskfilé med stora pommes, sallad, min vitlökssås och tårta till efterrätt för dom som ville.

Vid 22 åkte vi hem, ännu en trevlig afton var till ända på Häggeberg.

Min ljumske då. Jo då den gjorde lika ont om inte ondare denna eftermiddag. Malin åkte ner och hämtade någon dunder pilla. Patrik var ganska så säker på att det var en muskelinflammation.

Midsommarafton

Midsommar

Hade ställt klockan på 8, det var ju lite som skulle fixas innan kl 15. Gick och duschade och åt frukost. Åkte till Bankeryd och handlade lite glömt och jordgubbarna.

Fixade ihop minus äggtårtan med många gottiga jordgubbar mellan.

Gjorde ett kort till värdparet, blev faktiskt supernöjd med detta kort jag som inte gillar att göra kort.

84340-9

Mat till mig och Fredrik hade vi inte tänkt på. Fredrik kläckte spagetti och k-sås, mums det tycker jag om. Eller det blev makaroner till för det kan man äta med sked! Efterrätten var i alla fall jordgubbar. :O)

Gjorde i ordning den stora tårtan precis innan vi skulle åka, Fredrik packade bilen och jag skivade jordgubbar för glatta livet.

Klockan 14 styrde vi bilen mot Häggeberg, den var fullastad med två tårtor, gillmat, ingredienser till grönsakspaket, snacks, cider, öl, isbitar och sprit och div annat! :O))

Hem igen för att göra sig iordning, får intention var att komma iväg på cyklarna 14.45, snarare 15 blev det. Precis när vi skulle cykla kom det en skur, på med regnkläderna. När vi kom ut hade det slutat. Vill bara säga att det var en väldigt jobbig cykling, för fy vilken motvind vi hade!!!

ca 15.30 dök två varma Trångahallabor upp på Häggeberg. Alla hade fortfarande inte kommit när vi kom. Började med att dricka några glas vatten innan jag gick på bålet.
Innan alla hade kommit var det mingel som gällde.

84340-14.

När alla hade kommit var det plockning av blommor till midsommarstången som gällde stora som små.

84340-15

Plockning av blommor pågår.

84340-16

Herr och fru Stenman

84340-17

En trollsländ akämpar med ett grässtrå.

När blommorna var plockade var det matlagning som gällde. Jag fixade med grönsakspaketet som vi skulle bjuda Tessan, Totto och barnen på. hade givetvis glömt rödlöken och fetaosten hemma.

84340-18

Herrerna vid grillen.

84340-20

Jag och Fredrik hade gjort kvällens sånghäfte, det var bara foton på Totto i det. :O))

84340-21

Kvarglömd köttbit på grillen. Någon som vill ha? Inte det?!?! :O))

84340-22

Dans runt midsommarstången som uppskattades mycket av barnen.

84340-24

Tottos "lilla" tårtbit!

84340-25

Funny Bunny! Fredrik och Tobias fick leka denna roliga lek. Tobias vann, han hade 24 machmallows i munnen!!

84340-26

Jag och Tessan studerar en mygga på taket. :O))

84340-27

Gott att ta en lur mot sin kärastes axel. :O)

Det var en mycket trevlig fest det här med många nya bekantskaper och många kära återseenden. Vi var alltså 31 st sammanlagt på festen!!

Vi cyklade hem vid 02, det gick smidigt att ta sig hem. Laddade ur kameran när jag kom hem, hade tagit 212 foton! Hade tagit fler men hade raderat några direkt.

Kan ju även berätta om mitt ben. Imåndgs fick jag ont i höger knäveck, det höll i sig till torsdagen. Då förflyttade det sig till diagonalt över låret upp mot höften. På fredagen var verken i ljumsken, inte skönt kan jag säga. Verken var som förlossningsverkar smärtan tog kraft för att mattas ut, så höll det på. Natten mellan freddag och lördag sov jag inte många timmar, det gjorde jävulskt ont!


Shopping

Nu till torsdagen. Den bestod av shopping av kläder, mat och dryck.

Fredrik var ledig så jag tog bilen upp till A6 vid 10 tiden. Hittade ett sött linne inne på Esprit med spets i banden och runt toppen på linnet. Hittade två nagellack inne på Lindex, även ett par turkosa kilklacks skor och ett Bamse nattlinne till Felicia. Köpte en turkos munkjacka på MQ. En söt rödprickig blus på Vero Moda. När jag var på Vero ringde Fredrik och berättade att vi skulle grilla med Å & E på kvällen. Nu var det bara systemet kvar. Köpte sex cider, en Raspberry sour av någotslag och något mer som jag inte kommer ihåg.

Nu hade jag den stora shoppingen framför mig. MAXI ICA och alla där. Hittade en bra parkeringsplats snabbt. Stoppen var i grönskasavdelningen och mjölken, som det brukar. Fick tag på allt som stod på listan plus att jag hittade lite extra. När jag kom hem hade jag missat att handla lite till grillkvällen. Ställde mig att baka tårtorna som jag hade fått på min lott till midsommarfirandet. Efter det så åkte jag till Bankeryd för att handla det jag hade missat. När jag kom hem lagade jag middag Kyckling i jordnötssås, väldigt gott.
Nu återstod det att baka en tårtbotten utan ägg skulle det vara.

Fredrik packade barnens kläder, dom skulle ut till farmor och farfar på landet i midsommar. Jag skulle få vara mammaledig!!
Gunnar kom och hämtade dom efter Bompa, samtidigt kom Å & E.  Vi åt Barbecuegrillad lax med dill - & pepperrotssås med vartm potatissallad till. Å hade med sig rabarberpaj, det var mums det.

Don cyklade hem vid 24 tiden, bums till sängs.

Nya köksgardiner

Istället för att skriva en hel roman väljer jag att göra flerna inlägg med början av det äldsta. :O)

Vi börjar alltså med onsdagen den 21/6. Fick för mig att nu skulle jag sy gardinerna av tyget jag köpte för över en månad sedan. Allt som kunde krånga krånglade, jag var inte nådig att tass med den förmiddagen vill jag lova. Felicia fick order om att inte pipa, annars skulle hon åka ut!
Gjorde paus för att äta lite lunch med barnen och åter upptog sömnaden efter disken. Fick efter mycket om och men ihop kappan. Då hade jag glömt kolla höjden! Det var bara till att sprätta än en gång! Till slut blev dom så äntligen klara. Tog mig an rullgardinen, den tog ca 30 min att sy! Tänk om jag ändå hade börjat med den.

Om hon som var med mig och köpte tyget hade ringt hade jag bett henne dra ditt pepparn växer!

Nu så här i efterhand är jag väldigt nöjd med dom. :O)



Åter hemma

Nu så har vi kommit hem från Köpenhamn igen. Vad annorlunda det är är att vara där än i Stockhom, Stockhom känns mycket stressigare. Någon som håller med? Nu är ju jag ingen van Stockhoms eller Köpenhamns besökare, men Köpenhamn känns mycket lugnare på något sätt.

Vi kan börja med söndagen. Våra veckarklockor (Felicia & Ludvig) försov sig eller dom tog sovmorgon, dom vaknade när vi hade tänka att åka vid 9. :O)
Vi hade ju packat det mesta på lördagen så det var frukost och packa det sista som gällde, vi kom iväg vid strax efter 10. Ludvig höll sig vaken till strax innan Helsingborg, sen var han tvungen att sova meddelade han :O). Vi hade super tur, det skulle precis gå en färga när vi kom till terminalen. Vi gick upp på däck när båten gick från land, jag gick ner till shoppen. Köpte en parfym Puma, tuggummi, 2 påsar Zoo, en på Matador mix, 3 vatten sen var vi i land i Danmark.
Fredrik hade bestämt träff med en klockkollega från Borås, han hade varit på bröllop dagen innan. Innan vi hittade någon parkering, till slut ställde vi oss bara på en gata med en massa andra bilar. Nu skulle vi bara hitta D och hans lilla dam, turligt nog sprang vi ihop nere vid kajen. Vi åt lunch hamburgare till dom vuxna, fisk och kyckling till barnen, det var mumma. Efter vi hade sagt hej då så gick vi till en vin och sprit affär, där blev det lite vin, öl och sprit innan vi gick till bilen.

Nu fortsatte vår färd mot Köpenhamn, det är mycket lugnare i trafiken i Danmark, inte så många fartdårar. Felicia knoppade in strax efter Helsningör. Inga problem att hitta i Köpenhamn med lilla Bettan i framrutan! Vi checkade in, sen gick vi ut på stan. Vi hamnde direkt på Tivolit!

När vi kom in var det deras vaktparad, Ludvig blev eld och lågor över detta. Fredrik köpte några turbiljetter. Vi åkte Karavanen några gånger, den var kul tyckte barnen. Sen blev mamman och pappan hungriga, Felicia skulle inget ha bara en sunkist. Jag och Fredrik tog varsin macka, Fredrik tog en öl till. Sen blev det Dyrekarrusellen, lika kul den. Tempeltårnet och Den lille Flyver hans också med innan turbilljetterna var slut. Då forsatte vi ner mot Ströget. Pappa Fredrik ville bjuda sina barn på en mjukglass, nu snackar vi stooora glassar för små barn. Dom var inte direkt rena när vi gick från Ströget. Ludvig hade klagat på ont i magen tidigare på kvällen, det onda hade nu hittat ut, så Fredrik gick med stora steg mot hotellet. Jag och Felicia strosade hem till dom två andra.
Ludvig var i duschen när vi kom hem, då fick Felicia också hoppa in. Sen tog det låååång tid innan dom båda somnade, Fredrik fick släcka lampan innan Ludvig kunde somna.

Felicia väckte mig mitt i natten och letade efter sin kanin Kalle, upp och leta, hittade honom på golvet. Vaknade vi 7 av att det slamrade med porslin, vårt rum låg in mot matsalen (glömde ta kort), sen kunde inte jag somna om. Vid 7.40 gick jag upp och tvättade och klädde på mig. När jag var klar vaknadeLudvig, så jag klädde honom och så gick vi ner till frukosten. För att vara ett fyr stjärnigt hotell var fukosten inte så imponerande precis. Efter 10 min kom dotter och make traskandes. Vid tio bar det ut på stan. Jag köpte en collagekofta och en blus på Esprit och ett par knälånga jeans i en butik. Nu var klockan nästan 11, mot Tivolit!!!

När vi kom dit var det det kö för att komma in, kassorna skulle precis till att öppna. Vi köpte åkband eller turpas till hela familjen, nä inte till Ludvig för han fick åka med medföljade vuxen. Alltså så här i skarven 2-3 år så tar med det som passar för tillfället. ;O)  Attraktionerna öppnade inte förens 11.30 och 12. Tror det åkte in princip allt dom som fick åkas av dom båda. Ludvig fick inte åka Ruschebanen pga av längden, åhh vad ledsen han var! När fredrik och Felicia åkte den så åkte vi Ballonggyngen. Sen åkte Fredrik och Ludvig Galejen, men den fick inte Felicia åka för Fredrik hade haft fullt schå att hålla fast Ludvig i den, själv mådde jag pest. Vi åte hamburgare till lunch, efter lunchen åkte hela familjen Odinexpressen, gissa en som blev åksjuk?? Jo, mamma Anna! Det borde jag ju ha fattat att jag inte kunde åka den direkt efter maten!! Till råga på allt så var det fem varv!!! Fredrik och barnen forsatte att åka, själv försökte jag må bra igen. Till slut fastnade vi på Trafikken, vet inte hur många gånger dom åkte, men det vr i över 20 min i alla fall. Då åkte, gick ut och ställde sig i kön igen och så höll det på. Tyvärr blev Ludvig avslängd pga av olydnad! Han och Felcicia åkte i en bil med dörrar, han öppnade dörren på sin sida, han som skötte stängde av och bad Ludvig stänga sin dörr, vilket han gjorde. Det var första tillsägningen. Andra var: Felicia och Ludvig åkte i en bil där man kunde åka fyra i, mina satt bär bak. Ludvig höll på att puffa (slå enliga han som skötte) en pojk i ryggen, så får man ju inte göra. Tredej gången åkte Ludvig motorcykel, denna gången höll han inte i styret utan höll i "pakethållaren". Då rann sinnet för skötaren ,han stände av och Ludvig blev utlyft! Gissa om han tjöt när jag sa till honom att så får man inte göra. Nu bytte dom skötare mitt i turen, ser en flick som sitter precis som Ludvig gjorde, men den nye killen skiter väl i det.  Under tiden sitter Fredrik och sover på en parkbänk, han var trött :O)).

Nu skulle vi bara äta innan vi gick till hotellet. Vi åt på A Hetrford Beefstouw, mums vilket gott kött. Dessa resturanger finns runt om i Europa tror jag. Jag åt rumpstek, Fredrik oxfile, Felicia tog korv och Ludvig tog Kycklingflié. När vi hade ätit färdig gick jag och barnen i förväg, Ludvig hade börjat springa omkring. Nu var det två trötta barn som jag klädde på pyjamas på. Ludvig var inte med på noterna vad det gällde sova, det tog inte så lång tid innan han sov dock, totalt utpumpad. Fredrik gick ut för att göra lite inköp av vin och öl när barnen hade somnat.

Blev väckt även denna natten för att leta efter en liten Kalle, hittade honom igen!

Vaknade vid 7.30 av att det blev jätte ljust i rummet. Det var Felicia som gläntade på gardinerna. Gick upp och duschade. Tog med mig båda barnen ner till frukosten. Mot stan vid 9.30 tiden. Idag var det Fredrik som shoppade loss. :O)) Han köpte en stjorta, ett par skor och 6 par korta strumpor. Vi var inne i mång affärer och tittade. Lunchen var en korv med bröd på Ströget. Köpte lite frukt och läsk innan vi styrde kosan mot Helsingör. Båda barnen höll sig vakna hela vägen till båten. Ludvig passade på att göra det stora strax innan vi kom fram till färgan. Vi hade tur även denna gången! Vi var näst sista bilen som fick plats på färgan. Medan  Fredrik och Ludvig roade sig så gick jag och Felicia till shoppen, dom hade ingen cider. Felicia var den första som knoppade in när vi kommit av båten, Ludvig höll ut lite längre. I Skånes Fagerhult åt vi mat. Jag kunde tyvärr inte äta så mycket, mycket grädde och mjöl i maten, men maten var ok. Man betalde 65 kr och fick äta så mycket man ville av tre olika maträtter och så var det glass till efterrätt. Nu var det raka vägen hem.

Vi hann inte komma hem förens Felicia och Ludvig landade hos Filippa och Felix! Det var ett kärt återseende.

Nu har man massor med kort att scrappa och en hel del tvätt att ta hand om.

Det bidde visst en smärre novell även detta inlägget!

Bara lite pasta och början på semestern

Igår morse ringde T för att säga att dom gärna tog med sig Felicia hem efter dagis. Sen så bjöd hon in oss på lite pasta på kvällen, bara något enkelt.

Jag bakade bullar när jag kom till fritids, visst var det väl lite varmt innen, men ännu varmare blev det när jag skulle baka bullarna i ugnen.
Fick lov att ta komp vecka 26, så då blir jag av med mina timmar där. Fick ta en extra semesterdag också, men det är det värt. Så nu är jag ledig från den 19 juni till den 9 augusti eller vad det nu blir. Vet ju fortfarande inte på vilken avdelning jag ska jobba i höst eller vilka dagar, vet bara att jag ska jobba 45% efter tjafset med chefen. Fan heller att jag säljer mina barns dagar på dagis för att göra honom nöjd! Har haft det jobbigt med Felicia i vintras och nu håller Ludvig på att säga att han inte vill åka till dagis varje gång det är dagisdag!

Åter till gå dagen. Efter det att jag hade skrivit semesteransökan och tjänstledigheten så gick jag ut till våra barn, 7 st. Dom tråkmonsarna (:O)) ville vara inne. Jag som äntligen hade fått komma ut i friska luften, det var ju varmare inne än ute ju. Väl inne så var det städning på schemat som gällde. Jag och tjejerna vässade pennorna och gjorde tre sommarlådor. Sommarlådornas innehåll var blyerts, sudd, linjal och färgpennor redo att tas med ut. Enda killen han letade lego till ett spel, han gjorde det väl inte så jätte noga. :O)
Vid 16.15 var det bara två barn kvar, då fick dom fika bulle. Vid 16.30 gick jag ner till jourfritidset, det var 4 barn kvar 3 skulle vara till 17.30. Helt ok jag har ju arbetstid till 18. 17.00 var det tomt!!! Nu återstod det att låsa alla larmade dörra på skolan, skolan är ju inte så liten precis 5 våningar hög med låg och mellanstadium. SÅ vid 17.20 kom jag från jobbet. När jag kom fram till familjen S var Fredrik hemma för att byta kläder hemskickad av frun i huset. Felicia och B höll på att städa i hennes rum. Ludvig och J sprang omkring i trädgården.
Vi åt spagetti och köttfärssås med en super god sallad till. Sen började herrarna dricka drinkar blandade av hern i huset. Barnen sprang omkring hitan och ditan, mellan två hus. I andra huset bor kusinerna.
Ludvig har en tjej i huset, lilla J. Han till och med pussar henne han som inte pussar vem som helst! :O))
Vi åkte hem vid 23 och då var barnen forfarande vakna, inte lilla J men alla andra.

Barnen sov till 8.30 i morse, jag blev väckt av Fredrik vid 8, han ville gosa och jag ville sova.
Han åkte iväg till jobbet vid 9 som vanligt. Felicia åt frukost på balkongen ja, det gjorde vi andra också. Hon blev klar snabbt och gick över till Filippa. Vid 10 kom hon tillbaka då skulle dom åka och bada och hon ville följa med. Det var OK för mig och OK för Anna. Jag och Ludvig tvättade min bil. Först var vi tvungna att ringa till Fredrik för att fråga hur man gjorde. Bäst att gära det någorlunda som han gör. :O)) Bug removern lyckades jag aldrig använda, det var i behov kan jag säga. Sen fick jag inte på något munstyckte till högtrycktvätten, många fula ord där. Till slut var bilen ren eller renare i alla fall.
Lunch vid 15 och då kom Felicia hem som först lycklig och glad tjej.

Har varit duktig och flyttat hyllorna i Felicias garderob och rensat ut lite, nu är där städat frågan är hur läng det får vara det??
Nu är det bara Ludvigs garderob kvar, i den är det lite mer att rensa ut.

Om man skulle fortsätta att packa, vi åker till Köpenhamn i morgon förmiddag nämligen på lite semester.

Den som har orkat läsa ända hit är en tålmodog person.

Kramen på er!

Helgens alster

Har nu påbörjat scanningen av helgens alster.

Scrapliftade Saras helt underbara Bjuda nallarna på fika, här är min version.

Helgens alster

Har använt mig av:
Papper: Criss Criss – Bubbelgum ~ Bubbel Gum & Posie Pink
                                                               ~ Lily White
                Washboard ~ Applegreen
                Bo Bunny: ShabbyPrinsess - Summer Picnic ~ Blossom, Punsch Dots & Lime Dots
Band: Bo Bunny ~ Summer Picnic
Tags: MM Tags maker ~ Square & Cirkels rims
Dek: MM Jump Rings ~runda
        MM Crystal Brads ~ Brights
         Prima blomma
         Heidi Swapp ~ Florals White large
         Bazzill Polka dot brads ~ Petunia
QK: Star Classic UC & LC
       Ginger LC
        Paige LC
       GB-020 Daisy GooseBumpz Outline GB-020
Knappar: Dress it up!
Garn: DMC
Penna: Gelly Roll
Ink: Fluid chalk ~ Orchid Pastel

Här har ni Saras:
84340-3

Har även scrapliftat en av IngyWings Lisas alster på PappRikas forum. Här är mina sidor.

84340-4

Har använt lig av:
Papper: Criss Cross – Bubbel Gum ~Pajama & Posie Pink
                                                                  ~ Lily White
                                       - Limeade ~ Key Lime
                Doodlebug ~ Dashing Daisies & Patch of Posies
Ink: Fluid chalk~Orchid Pastel & Lime Pastel
Knappar: Dress it up!
Brads: Lasting Imepressions ~Green Apple & Raspberry
QK: Calvin mini lånat av Lina

Här är Lisas sidor:
84340-5

Här kommer ytligare två sidor.

84340-6

Har använt mig av:
Papper: Orange Peel Vit

             Mono Blå ~ Admiral & Thypoon
             Trio Pomergrante ~Pomergrante
             Ki Memories: Color Theory ~ Blue Urban Linen
QK: Abigail Classic UC
1-1-10    Hjärta
Ink: Fluid Chalk ~ Blur Iris & Warm Red
Penna: Zebra Hyper Jell
Övrigt: Dimensional  på bokstäver och hjärtat


Sidorna är inspirerade av två annonser.

Gjorde två sidor till med dom är till min ena DT mamma. :O)

Hemma igen!

Nu så har vi kommit hem till norra änden av Småland. Höll på att få spuck innan vi åkte. Ludvig behagade kissa i byxorna tre gånger på fm! Felicia började lipa för att Ludvig stängde av TV:n. Det var ok att han gjorde det, dom skulle ändå inte titta mer. Något som är skönt med sommaren är att packningen är sååå mycket mindre än på senhösten/vinten och tidig vår. Allt i klädväg är mindre att packa, det gick så smidigt så.
Vi han inte åka så lång tid innan puddingen somnade, sen dröjde det inte allt för lång tid innan pyttan följde honom i drömmarnas värld. :O)
Givetvis glömde jag att botanisera bland mors alla 16-20 knappburkar. Jo, hon har faktiskt så många, det är GLIS från IKEA. Alla är givetvis inte fulla, men några är det. Tänk vad många roliga knappar hon har där.

Barnen har badat i poolen sedan vi kom hem, först med Jessica sen med Filippa. Jag har burit in allt från bilen, men inte packat upp än. Sen har jag pillat lite på min layout som jag påbörjade innan alla åkte i söndags. Varför är dom inte här nu när jag behöver hjälp?!?!?!

Marknad

Nu befinner jag och barnen oss hemma hos mina föräldrar, eller det är bara mor som är hemma, far i är Kairo.
Hade hoppas på sovmorgon idag eftersom Ludvig var vaken till 23.30 i går kväll, men han var den som vakande först i morse. Solen sken när vi steg upp vid 7.30, vi åt frukost ute på framsidan. Idag har det varit marknad i byn. Jag har köpt påsklämmor, hemma är dom puttsväck. Sen fick barnen varsin godispåse med blandade karameller och så tunnbröd. jo jag köpte jordgubbar också men dom körde mor över :O). Hon skulle köpa en massa blommor så hon tog bilen ner. Vi letade efter henne men såg aldrig henne. Vi köpte jordgubbar och ställde dom under bilen, sen gick vi för att leta efter henne igen, ingen mor. När vi gick tillbaka där bilen hade stått hade hon åkt, rakt över jordgubbarna :O))) Det var bara till att köpa nya.

Efter torget gick vi och fikade i församlingshemmet 20 kr för saft och fyra sortes kakor, jag tog inget fika. När vi var klara där gick vi till I & I, Christina var inte där utan det var hennes make. Felicia stannade i dörren när hon såg det. Jag köpte två buntar servetter. Vi såg snygga kassar i tyg med ett kattansikte på, något för mor.

När vi kom hem började mor på maten, köttfärsrulle. Jag tog hand om disken efter maten. Då gick vi ner till byn för att äta glass och kolla på I & I´s med mor. Vi väntade utanför Ulles skafferi på mor, hon bjöd oss alla på glass. Sen köpte jag rotad majs och något mer till Fredrik. Nu bar det av till I & I`s. Köpte en present till dom som vi ska till på midsommar, sen köpte jag två ljuslycktor till balkongen och två hjärtan att ha i blomkrukorna på framsidan. Vi tog svängen om skolgården på vägen hem, men jag hade lite huvudverk så jag ville hem och dricka vatten.

Väl hemma så började den stora inväntan på Anders, åh vad barnen älskar honom! Vid 16.50 så kom han så äntligen, nuär jag inte vatten värd. :O)

Du min KÄRLEK

Detta är en av sidorna jag gjorde i helgen. Ska scanna dom andra också, men har inte riktigt tid ljust nu elle ork heller. Åker hem till mina föräldrar i morgon kväll med barnen för att komma hem på torsdags kväll igen.

Du min KÄRLEK

Jag har använt mig av:
Papper: Bazzill mono Grå ~ Raven
              Criss Cross ~ Lily Vit
              Scraps från Basic Grey, Making Memories, Chatterbox och We are Memory Keepers
Knappar: MM Vintage Hip Buttons ~ Paisley
                Foof-a-la ~ Summer Collection
                Dress it up
Ink: Fluid Chalk ~ Chestnut  Roan
Penna: Souffle vit
            Zig Millennium 01

Dek: Heidi Swapp ~ Ghost hjärtan clear

Akryl: MM Cranberry


Har scrapliftat layouten från Autumleaves bok Designing with Freestyle sid 78




Oj, oj!

Nu har mina kära scrappvänner Sanna, Lina, Anna G och Helene.
Jag var tyvärr tvungen att jobba min ordinarie tid i fredags, jag som hade tänkt kompa ut från kl 12. Helene och Anna dom stackarna fick allt klara sig själva till jag kom hem med barnen strax efter kl15. Dom hade gjort en underbart god pastasallad som jag och barnen mumsade på. När jag hade ätit klart påbörjade jag packningen av barnens kläder, barn och make skulle ut på landet heela långa helgen.
Döm om min förvåning när min käre make kom hem innan klockan 17.30! Make och barn åkte iväg strax innan kl 18.
Det var lite segt att komma igång att scrappa, men till slut så började hjärncellerna jobba.
Sanna dök upp vid 19 tiden. Hon hade med en helt underbar receptbok som mina underbara vänner hade gjort två uppslag var i till mig med sina favorit recept. Pöss på er!!

Fortsättning följer.

Nu så fortsätter vi. Jag gjorde en snabb dubbel layout om när Ludvig kör sin pappas radiosyrda bil eller päpebil som Ludvig säger. Sen påbörjade jag en layout om Felicia och smoothie. Vi gick och lade oss vid 01.30-02 tiden. Helene sov inne i Felicias rum, Anna i Ludvig och Sanna hos mig. Jag och Sanna låg och pratade till 02.30.

06.50 vakande jag och var pinknödig, sen kunde då inte jag somna om så då var det bara till att gå upp.  Anna var upp på toa och gick och lade sig igen. Fortsatte på Felicia sidorna och gjorde klart dom.  Åt frukost på balkongen i solskenet med tidningen. Vid 9 började dom andra röra på sig. Strax därpå kom Lina fram.
Var ute och körde BMW  för att lämna trosor som mamman hade glömt att packa ner till dottern, lämnade dom till svärfari butiken.
Anna stod för lunchen Bombay scampi med mangoris. Gud vad gott det var!!! Scrappa, scrappa, tjöta, scrappa, skratta. :O))
Enligt tradition Hel grillad fläskfilé med Suss grönskakspaket på kvällen. Mums så gott det är! Lina hade bakat sitt goda oliv, tomat och fetaostbröd. Sanna gjorde en ljuvligt god efterrätt med hallon. Mer scrappa, tjöta, skratta och scrappa. :O)
Vi kom i sängs vid 01.30.

Vakande vid 8, först upp även denna morgon. Frukost på balkongen i solskenet. Sen kom Helene upp!! Hon som brukar vara sist.
På började köttfärssåsen som vi skulle äta till lunch. Ännu mer scrappa om än lite segare tempo. :O) Vi åt tidigt lunch. Lina åkte vid 15. Vid 16 åt vi kycklingsoppa. Sen åkte Helene och Anna strax efter 17. Sanna var kvar till familjen dundrade in.
När barnen hade lagt sig fortsatte jag på layouten, en lift efter Jenny_li.

Jaha

Så var man med blogg, jag som inte skulle ha någon blogg. Jag ger det två månader, sen får vi se vad som händer och sker.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!